Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Sağlık Turizmi Çalıştayı

  • Anasayfa
  • Sağlık Turizmi Çalıştayı

Etkinlik Bilgileri
Başlangıç Tarihi : 20 Ocak 2024, 09:00:00 - 17:00:00

Sağlık Turizmi Çalıştay Programı

20 Ocak 2024, Cumartesi, Saat 10:00


Üsküdar Üniversitesi Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma merkezi (SATUMER) ve Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma merkezi (ÜSEM) tarafından ‘Sağlık Turizmi Çalıştay Programı’ düzenlendi. Alanında uzman isimlerin katılımlarıyla iki oturum üç grup şeklinde gerçekleştirilen çalıştayda, sağlık turizmi açısından Türkiye’deki mevcut durum, paydaşlar ve bu alanda çalışan insan kaynaklarının güçlü-zayıf yönlerini konuşuldu. Bu bağlamda verilecek eğitimlerin içerik ve sunumlarında dikkat edilmesi gereken hususlar da ele alındı. 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumunda gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmalarını ÜSEM Yönetici Yardımcısı Bengisu Altınten, ÜSEM Müdürü Mert Akçanbaş, SATUMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Baktır ve Tıp Fakültesi Dekanı SATUMER Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar Sur gerçekleştirdi. 

Çalıştaya NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan ve Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler de katılım sağladı.

Mert Akçanbaş: “Bu çalıştay yapacağımız çalışmaların başlangıcı olacak…”

Sağlanan olanakları iyi kullanarak sektörün daha yüksek kaliteyle devam etmesini istediklerinden bahseden ÜSEM Müdürü Mert Akçanbaş; “Sürekli eğitim merkezlerinin amaçları gereği profesyonel yetkinliği arttırmak, mesleği ve kaliteyi yükseltmek bizim anlayışımız. Bu konularda senelerdir çaba gösteriyoruz. Verdiğimiz eğitimlerle bunu başarmaya uğraşıyoruz. Sağlık turizmi gibi ülkemiz için son derece önemli olan bu konuda, Ticaret Bakanlığımızın tanıdığı olanak noktasında da bunu gerçekleştirmek üzere derhal harekete geçtik. Bu konuda sizin gibi alanında uzman kişilerin fikirlerine ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Umuyorum ki bu çalıştay yapacağımız çalışmaların başlangıcı olacak. Bize sağlanan bu olanağı iyi kullanarak bu sektörün daha yüksek kaliteyle ve ülkemizin alnını ak çıkaracak şekilde devam etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Baktır: “SATUMER Müdürü olarak benim önerebildiğim ilk faaliyetim”

Sağlık turizminin daha iyi olabilmesi için eğitimler almanın önemine dikkat çeken SATUMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Baktır; “Üniversitemiz üst yönetiminin akademik olarak uyguladığı tüm destekleriyle bu protokole başvurduk ve İstanbul’da bu protokolü alan ilk üniversite olarak gururla karşınızdayız. Ticaret Bakanlığı sağlık turizminde bulunan sadece kurum kuruluşlar değil, klinikler, acenteler, turizm hizmeti sağlayanların hepsine personellerinin istihdam koşullarını daha iyi hale getirmek için eğitimler almasını öneriyor. Özellikle yabancı dil ve sağlık turizmi alanında eğitimler alınması çok önemli. Bu eğitimi nasıl daha aktif daha planlı hale getirebiliriz diye düşündüğümüzde Prof. Dr. Haydar Sur hocamızın danışmanlığında bir çalıştay oluşturduk. Bu çalıştayda kendi planımızı, fikirlerimizi, bir eğitimci olarak neler düşündüğümüzü aktaralım lakin onların da sektördeki bilgi ve tecrübeleriyle bizlere katkı sağlayacak şeyleri varsa onları da öğrenelim istedik. Bu açıdan bugün çok değerli bir gün. SATUMER Müdürü olarak da benim önerebildiğim ilk faaliyetim. Ondan dolayı çok anlamlı.” dedi.

Prof. Dr. Haydar Sur: “Eğitimin başarısı için inanılmaz bir avantaj sağlıyor”

Kilit, seçkin, heybesinde bilgi olan kritik noktalardan kişileri davetli olarak çağırdıklarını söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı, SATUMER Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar Sur; “Son yıldır biz bu alanda bir şeyler yapmaya çalıştık. İstanbul’da çok değerli bu alana ömrünü vermiş kişilerle bir araya gelerek bir ‘İstanbul Sağlık Turizmi Derneği’ kurduk. Böyle bir çalıştay yapılması durumunda başlangıç noktasının burası olması durumunda sektörün bunu sahiplenebileceği, deneyimlerini yol haritalarını aktaracağı ve sektörden gelecek kişilerin beklentilerini anlamamızı için bu üç kritik nokta eğitim programı düzenleyen kişilere, eğitimin başarısı için inanılmaz bir avantaj sağlıyor. Bizde böyle bir çalıştay organize ettik. Bugünkü toplantının sonucuna göre eğitim faaliyetlerimizi organize ettikten sonra ‘Bu olmuş mu?’ diye danışacağız. ‘Bu iyiymiş böyle devam edelim.’ deyip, bu sefer sektöre eğitim programlarımızın duyurusunu yapacağız. Sahip çıkılması konusunda da sizlerin desteğini bekliyor olacağız.” ifadelerini kullandı.  

İki oturum üç grup şeklinde gerçekleştirildi

A Grubunda Sağlık Bakanlığı Emekli Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Öğr. Üyesi Güler Cimete, Acıbadem Temsilcisi İdris Sarıaydın, EMP Clinics Temsilcisi Yücel Muratoğlu, Üsküdar Üniversitesi Öğr. Üyesi Serkan Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Haluk Özsarı yer aldı.  

B grubunda ise OHSAD Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gül, USHAŞ Temsilcisi Ubeydullah Şahin, Üsküdar Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Selma Doğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğr. Üyesi Ali Arslanoğlu, Üsküdar Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörü Dilek Batur, İstanbul Eğitim Akademisi Üyesi Selma Nama, Kent Üniversitesi Öğr. Üyesi Didem Sur, Özel Acente Yöneticisi Mevhibe Kılıç, Özel Acente Yöneticisi Nermin Hanım, Acıbadem Grubu Doğukan Akgül fikirlerini birleştirmek üzere bir araya geldi.

Grup fikirleri sunum haline getirilerek grup temsilcileri tarafından katılımcılara sunuldu.

Daha sonra katılımcılara Tıp Fakültesi Dekanı- SATUMER Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haydar Sur tarafından katılım belgesi takdim edilip, toplu fotoğraf çekiminin ardından çalıştay sona erdi

Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2024

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!