Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Akran Yönderliği Buluşması

  • Anasayfa
  • Akran Yönderliği Buluşması

Etkinlik Bilgileri
Başlangıç Tarihi : 30 Ekim 2023, 11:30:00 - 12:30:00

Konu: Akran Yönderliği Buluşması

Yer: İbni Sina Oditoryumu

Zaman: 31.10.2023 - 11:30


Üsküdar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü tarafından ikinci kez akran yönderliği programı birinci ve dördüncü sınıflar arasında başlatıldı. Dördüncü sınıfların birinci sınıflara bilgi ve tecrübelerini aktarması ve akademik destek sağlaması amacıyla uygulaman programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.


Bölümümüze yeni kayıt yaptıran 1.ve 4.sınıf öğrencilerin yönderliğinde akademik ve sosyal uyumu kolaylaştırmayı amaçlayan Akran Yönerliği Programı Fakültemiz Öğrenci Mezun İzlem Komisyonu çalışmaları ile 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibari ile başlamıştır.

Bu program kapsamında 31.10.2023 tarihinde ilk Akran Yönderliği Bilgilendirme toplantısı yüz yüze gerçekleştirilmiştir. Aynı eğitim öğretim yılının sonunda Akran Yönderliği Değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Programa katılan öğrencilerden sözlü ve yazılı geribildirimler alınarak toplantı sonlandırılmıştır.

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk Akran Yönderliği Bilgilendirme toplantısı 31.10.2023 tarihinde 1. Ve 4. Sınıf öğrencileri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi İbni Sina Oditoryumunda gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda akran ve yönderlerine programın amaç ve hedefleri, akran yönderi/akran sorumlulukları, program uygulama ve değerlendirme sürecine ilişkin paylaşımlar yapılmıştır. Yoğun katılımlı olarak gerçekleştirilen bu toplantıda akran ve akran yönderlerinin soruları yanıtlanmıştır. Dönem ortasında değerlendirme toplantısı planlanarak Akran Yönderliği Program toplantısı sonlandırılmıştır.





Eklenme Tarihi : 11 Aralık 2023

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!