Kazasız Kurban Bayramı için dikkat!

• Kazasız Kurban Bayramı için dikkat!

Etkinlik Bilgileri
Başlangıç Tarihi : 26 Haziran 2023, 09:00:00 - 10:00:00

Sağlık Bilimleri Fakültesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan ve Kimya Mühendisi Öğr. Gör. Mustafa Cüneyt GEZEN, kurban bayramında kazaların yaşanmaması adına dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti....

Kurban kesiminin mutlaka işi bilen kasaplar tarafından yapılmasının önemini vurgulayan uzmanlar, özellikle büyükbaş hayvanların kesiminin kasaplar tarafından yapılması önerisinde bulunuyor. Kesim sırasında yaşanacak olası kazaların önüne geçmek için yakındaki kişilerle arada en az 1 metre mesafe olması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, kullanılacak aletlerin hijyen ve yeterince keskin olması gerektiği konusunda uyarıyor. Kimya Mühendisi Mustafa Cüneyt Gezen ise plastiklerin içinde bulunan kimyasalların, gıda ile temas ettiğinde gıdaya geçtiğini belirtiyor ve kurban etlerinin plastik poşet veya diğer plastik ürünlerle saklanmaması gerektiğinin altını çiziyor. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti. Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tekstil Kimya Mühendisi Mustafa Cüneyt Gezen ise kurban etlerinin saklanmasında dikkat edilmesi gerekenlere değindi.

Eklenme Tarihi : 05 Temmuz 2023

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!