Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

“Perfüzyonda simülasyon eğitimi” düzenlendi

  • Anasayfa
  • “Perfüzyonda simülasyon eğitimi” düzenlendi

Etkinlik Bilgileri
Başlangıç Tarihi : 23 Aralık 2022, 09:00:00 - 09:00:00

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon Bölümü ve Medtronic Medikal Teknoloji Firması iş birliği ile “Perfüzyonda Simülasyon eğitimi” düzenlendi. Medtronic Innovation Center’da gerçekleştirilen eğitime Perfüzyon Lisans 4. sınıf öğrencileri katılım sağladı.

https://cdn.uskudar.edu.tr/uploads/images/2022/11/15/800/perfuzyo_1.png

Kalabalık bir öğrenci grubu ile gerçekleştirilen eğitimde öğrenciler, kuramsal bilgilerini klinik uygulama alanında nasıl kullanmaları gerektiğini pekiştirdi. Eğitime Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak da katılım sağladı.

Medtronic Innovation Center’da simülasyon eğitimi ile desteklendi

20’şer kişilik 3 grup halinde Perfüzyon Lisans 4. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Perfüzyonist Emre Özsoylu sunum yaptı. Program boyunca fizik ve perfüzyon ilişkisine deneyimlerini katarak öğrenciler bilgilendirildi. Kalabalık bir öğrenci grubu ile gerçekleştirilen simülasyon eğitiminde öğrenciler; kuramsal bilgilerini klinik uygulama alanında nasıl kullanmaları gerektiğini pekiştirdi.

Ayrıca Temel akış fizyolojisi, Debi -Basınç-Direnç arasındaki ilişki, Oksijen transferi ve havalandırma kinetiği, Sistemik venöz basınç gibi birçok konu  kapsamlı bir şekilde ele alındı. Medtronic Innovation Center’da simülasyon eğitimi ile desteklenerek öğrencilerin bakış açısına farklı bir boyut kazandırıldı.

https://cdn.uskudar.edu.tr/uploads/images/2022/11/15/800/perfuzyon2.png

Üsküdar Üniversitesi olarak teşekkürlerini iletti

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Perfüzyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zehra Akgün teşekkürlerini iletti. Akgün; “Bu kazanımda Perfüzyon Bölümüne desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz ve Medtronic Medical Teknoloji Firmasının gelişmiş simulasyon laboratuvarlarını görme ve eğitim alma imkanını bizlere sağlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak’a, bizlere kapılarını açan ve misafir eden Medtronic Medical Teknoloji Firmasına ve eğitmen perfüzyonist Emre Özsoylu’ya katkılarından dolayı Üsküdar Üniversitesi olarak teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.


Eklenme Tarihi : 23 Aralık 2022

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!