AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ HAKKINDA DUYURU

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ HAKKINDA DUYURU

Yükseköğretim Kurulu’nun 20.10.2021 tarih ve E-75850160-104.01.01.01-78160 sayılı yazısı gereğince azami süresini dolduran öğrencilerin sınav haklarının COVID-19 pandemisi koşulları nedeniyle yeniden değerlendirilmesi neticesinde; azami süresini dolduranlardan, başvurmaları halinde 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ilişiği kesilenler dahil ilişiği kesilecek ön lisans ve lisans öğrencilerinin, uygulamalı derslerin nitelikleri gözetilerek, 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) bendi kapsamındaki ek sınav haklarından yararlanabilmelerine karar verilmiştir

2017-2018, 2018-2019 ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında azami öğrenim süresini dolduran ve ilişikleri kesilen öğrencilerin sadece devam şartını sağlayıp başarısız oldukları derslerin ek sınavlarından yararlandıkları dikkate alınarak hiç almadıkları dersler ile birlikte devamsızlıktan başarısız oldukları dersler için 2 ek sınav hakkı verilecektir.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı sonunda azami öğrenim süresini dolduran öğrenciler devam şartını sağlayıp başarısız oldukları dersler ile devamsızlıktan başarısız oldukları derslerin ek sınav hakkından yararlandıkları dikkate alınarak sadece hiç almadıkları dersler için 2 ek sınav hakkı verilecektir.

2017-2018, 2018-2019 ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında azami öğrenim süresini dolduran ve ilişikleri kesilen öğrencilerin sadece devam şartını sağlayıp başarısız oldukları derslerin ek sınavlarından yararlandıkları dikkate alınarak hiç almadıkları doğrudan sınav yapılmayıp yarıyıl içi çalışmalarına göre başarı notu verilen uygulamalı, uygulaması olan dersler ile birlikte devamsızlıktan başarısız oldukları uygulamalı, uygulaması olan derslerine bir defaya mahsus olmak üzere talepleri halinde devam edebilecek ve ek süre verilecektir. Staj uygulaması da "bir ders" kabul edilmek suretiyle staj uygulamasına katılım sağlanabilecektir. Ek sınav haklarının kullanılmasında uygulamalı derslerin kazanımlarının telafisi esas olacaktır.

27 Eylül 2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararın, Yükseköğretim Kurulu’nun 01.10.2021 tarih ve E-75850160-104.01.01.01-73154 sayılı yazısı karar metninde de belirtildiği üzere COVID-19 Pandemisi koşulları dikkate alınarak 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında bir defaya mahsus uygulanacaktır.

Ek süre, ek sınav hakkı verilen öğrenciler, alacakları derslerin AKTS başına düşen öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdürler.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 06.10.2021 tarihli toplantısında alınan azami süresini dolduranların 31 Ocak 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvurmaları halinde ek sınav haklarından yararlanabileceklerine ilişkin karar kapsamında; 2017-2018 itibariyle ilişiği kesilen öğrenciler de dahil olmak üzere azami süresinin sona ermesi nedeniyle kayıtları silinen ve ek sınav haklarından yararlanacak öğrencilerin söz konusu sınavlar sonucunda başarılı olmaları halinde eski kayıtlanma şekli korunarak aktif öğrenci olarak kayıtları açılacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi mesai bitimine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ilgili aşağıda yer alan formun eksiksiz doldurularak teslim edilmesi gerekmektedir.

Azami Öğrenim Süresini Tamamlayanlar için Ek, Ek Süre ve Sınırsız Süre Sınav Ders Kayıt Formu.pdf

Başvurularının tamamlanmasının ardından başvuru yapılan derslerin sınav tarihleri ilan edilecektir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!