2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Fi-jital / Online Planlaması

• 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Fi-jital / Online Planlaması

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU

Üniversitemiz Pandemi Kurulunun 23 Ağustos 2021 tarihli toplantısındaki tavsiye kararı doğrultusunda Üniversite Senatosunun 26 Ağustos 2021 tarihli ve 2021-28 sayılı toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, 18 Ekim 2021 Pazartesi günü başlayacak 2021-2022 Akademik Yılı Güz Döneminde eğitim-öğretim faaliyetleri aşağıda belirtilen temel esaslar çerçevesinde sürdürülecektir:

1. Üniversitemizde 2021-2022 güz yarıyılında eğitim-öğretimin %40’ı çevrimiçi (online), %60’ı fi-jital olarak gerçekleştirilecek, ara sınavlar ile final sınavlarının tamamı yüz yüze yapılacaktır.

2. Planlama yapılırken bazı derslerin tamamen online (çevrimiçi), bazı derslerin ise sınıf ortamında canlı yayın eşliğinde karma (hibrit) olarak yüz yüze ve online (çevrimiçi) şekilde verilmesi hedeflenmiştir. Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerinde sınıf bazında ya da hangi dersin ne şekilde verileceği aşağıdaki tabloda görülmektedir.

3. Dersi yüz yüze takip etmek için yerleşkelere gelecek öğrenciler için Covid-19’dan korunma amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde:

a) Bütün yerleşkelere girişte ateş ölçümleri ve HES kodu sorgulaması yapılmaya devam edecek,

b) En az bir doz COVID-19 aşısı olmayanların haftada iki kez PCR testi yaptırarak yerleşkelere girişte test sonucunu ibraz etmeleri istenecek,

c) Bilgilendirme çalışmaları, fiziki mesafe uyarıları ve hijyen noktaları gibi tüm önlemlerin eksiksiz şekilde alınması sağlanacak,

d) Yerleşkelerin kapasite kontrolünün sağlanması amacıyla derslik, kütüphane ve yemekhanelerde aralıklı oturma düzeni uygulanacak,

e) Binalarda pencerelerin açık olmasına özen gösterilecek,

f) Ortak kullanıma açık alanlarda, maskesiz olarak toplu halde bulunulmamasına dikkat edilecektir.

SBF- Eğitim-öğretim planlaması 15.10.21 rev..xlsx

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!