Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Bütünleme Sınavları Hakkında

• Bütünleme Sınavları Hakkında

DUYURU

Bütünleme Sınavları Hakkında

Bütünleme sınavlarına katılacak ön lisans ve lisans öğrencilerimizin aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri önem arz etmektedir;

Final sınavına girme hakkı elde edip de başarısız olan veya sınava girme koşullarını sağladığı halde sınava girmeyen öğrenciler yani ilgili dersten FF ve FD notu alan öğrenciler için bütünleme sınavı yapılmaktadır.

İlgili dersten devamsızlık nedeniyle DZ notu alarak başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına giremezler.

İlgili dersten DD veya DC notları ile başarılı olan öğrencilerin bütünleme sınavına girme mecburiyeti yoktur. İstemeleri durumunda bütünleme sınavına girebilirler fakat en son alınan not geçerli sayılacaktır.

Bütünleme sınavından alınan puan, final sınav puanı yerine geçerek başarı değerlendirmesinde kullanılacaktır ve bütünleme sınavından sonraki harf notu geçerli olacaktır.

Bütünleme sınavı açılmış öğrencinin sınava katılmaması halinde final sınav puanı geçerli kalır.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!