Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

PSİKOLOJİ TÜRKÇE VE İNGİLİZCE BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN DERS SEÇİMİNDE DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR

• 1. Sınıflar için Psikoloji İngilizce Bölümü ve Türkçe Bölümü ders atamaları öğrenci işleri tarafından otomatik yapılmıştır. Danışman onayı gerekmemektedir.
  • Psikoloji İngilizce Bölümü 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri ders seçimlerini sistem üzerinden yapacaklardır, sonrasında danışmanları onaylayacaktır.
  • Psikoloji Türkçe 3. Sınıflar Zorunlu ve Seçmeli derslerinin tümünü PSI323 Yaşlılık Psikolojisi dersi hariç şubelerine göre seçmek zorundadır. Yaşlılık Psikolojisi dersinde şube zorunluluğu yoktur.
  • Psikoloji Türkçe Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin ise şubeler mevcut olduğundan ders seçimlerinde şu hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.
  • 4. Sınıf öğrencileri PSI457 Örgütsel Psikoloji dersi hariç bütün zorunlu derslerini kendi şubelerinden seçmek zorundadırlar. Danışman Öğretim Üyesi, öğrencinin bu ders hariç zorunlu derslerini kendi şubesinden alıp almadığını kontrol edecek farklı bir şubeden ders almışsa onaylamayacaktır.
    • 4. Sınıf öğrencileri PSI411 Grup Psikoterapileri dersi hariç tüm seçmeli dersleri şubeye bakmaksızın seçmekte özgürdürler. Ancak derslere kontenjan tanımlanmıştır. Bir grubun kontenjanı dolduğunda diğer gruptan seçmeleri gerekecektir.
    • PSI411 Grup Psikoterapileri dersini ise zorunlu derslerde olduğu gibi kendi şubelerine göre seçmek zorundadırlar. Danışman Öğretim Üyesi bu ders için şube kontrolü yaparak onay verecek, başka şubeden seçilmiş ise onaylamayacaktır.
    • *Not. Seçmeli dersler öğrencilerin ders programlarına uygun ayarlanmıştır, farklı gruptan olsa bile öğrencinin bütün seçmeli dersleri seçme şansı bulunmaktadır.

• Bölümlerimizde açılan bölüm dışı seçmeli ders tavsiye niteliğindedir, öğrenci dilerse ilgili bölümden onay alıp başka bir ders de seçebilmektedir.
  • Müfredat değişikliğinden dolayı daha önce Felsefeye Giriş dersi alamadıkları için 3. Sınıf öğrencileri bu dönem FEL113 Felsefenin Temel Konuları dersini de alacaklardır.

Bu dönem 3 ve 4. Sınıflara açılan seçmeli dersler şu şekildedir: (İngilizce bölümünde hepsi 1 gruptur.)

ÜÇÜNCÜ YIL

Psikofarmakoloji

DKB 101/DKB103
Dil ve Konuşma Bozukluklarını Tanıtma

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!