Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen Reklam Atölyesi’ne Walt Disney’in Kreatif Ekip Lideri İbrahim Sarıkaya konuk oldu. Sarıkaya, fikir üretme sürecindeki incelikleri öğrencilerle paylaştı.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen Reklam Atölyesi, Walt Disney’in Kreatif Ekip Lideri İbrahim Sarıkaya'yı ağırladı. Atölyeye, öğrencilerin yanı sıra Reklamcılık Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cihan Becan da katılım gösterdi. İbrahim Sarıkaya, katılımcılarla fikir üretme sürecine dair incelikleri ve sektördeki deneyimlerini paylaşarak yaratıcı düşüncenin sınırlarını nasıl zorlayabileceklerine dair ilham verici bir konuşma ve atölye çalışması gerçekleştirdi.
“Hiçbir şeyi gözünüzde büyütmeyin”
Reklam üretim sürecindeki incelikleri ve sektörü anlatan Sarıkaya, “Reklamcılıkta hiçbir şeyi gözünüzde büyütmeyin. Hiçbir şey tılsımlı değil. Bazen sektörde tanıştığım stajyer arkadaşlarda en çok gördüğüm şey çok kafalarında kurma ve büyütme eğilimi oluyor. İnsanlara dokunan bir iş yapıyoruz” dedi. Fikir bulma sürecindeki önemli noktalara da değinen İbrahim Sarıkaya, “Insight aslında bir fikrin en temel yapı taşı. Gerçekten insight çoğu zaman burnunuzun ucundadır. Insigt bulmak gözlemci yönünüzün gelişmesiyle alakalı bir süreç. Her şey bir insight olabilir, bir reklamın çıkış noktası olabilir. Dolayısıyla iyi bir fikir arıyorsanız öncelikle aslında aradığınız şey sizin iyi bir insight” ifadelerini kullandı.
“Ben iyi bir fikrin bir bukalemun olduğunu düşünüyorum”
Reklam üretim sürecinde bir diğer önemli noktanın fikir olduğunu belirten Sarıkaya, “İyi bir insight bulduğunuzda fikrin yüzde 90’ını tamamlamış oluyorsunuz. İyi bir insightı dümdüz al git çek. O güzel bir kampanya olur. Ancak güzel bir fikir, iyi bir içgörünün iyi bir işleme biçimiyle birleşmesiyle oluşur. Bu yüzden ben iyi bir fikrin bir bukalemun olduğunu düşünüyorum. Fikrin bir bukalemun olmasını seviyorum. Yani hangi mecraya koyarsanız koyun oraya uyum sağlayabilir” dedi.
“Yapay zekânın gelişmesiyle bu kadar kalabalık ekiplere ihtiyaç olmayacak”
Yapay zekânın sektördeki etkilerinden bahseden Sarıkaya, “Yapay zekânın gelişimiyle bu kadar kalabalık ekiplere ihtiyaç duyulmayacak. Yine insanlar olacak ancak sayıları çok azalacak. Yapay zekânın kimsenin işini elinden alacağını düşünmüyorum. Yerine gelmez yanına gelir ve bundan sonra bu kadar kalabalık ekiplere ihtiyaç olmayacaktır. Önemli olan bu sürece uyum sağlayabilmek” ifadelerini kullandı.
İbrakim Sarıkaya’nın konuşmasının ardından “Hadi Fikre Bak” isimli atölye çalışması gerçekleşti. Atölye çalışmasında, öğrencilerden yeni bir dizinin yayınlanmadan önceki lansman sürecini hazırlamalarını isteyen Sarıkaya, konu hakkında öğrencilere birebir eğitim verdi.
Atölye çalışmasının ardından etkinlik sona erdi.
Haber-Fotoğraf: Melek Sueda AKSOYLU
Kaynak: Haber Üsküdar
Eklenme Tarihi : 21 Kasım 2024