Yeni Medya ve İletişim (İngilizce) Bölüm Hakkında

Yeni Medya ve İletişim (İngilizce) Bölümü Nedir?

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim (İngilize) Bölümü, dijital çağda medya ve iletişimin dinamik yapısına odaklanan bir lisans programıdır. Bölüm müfredatı, teorik bilgiyi pratik deneyimle bütünleştirmeye ve öğrencilere günümüzün hızla gelişen medya ortamında başarılı olmaları için gerekli temel beceriler ile stratejik anlayışı kazandırmaya yönelik olarak hazırlanmıştır.

Bölümün temel motivasyonu, geleceğin medya profesyonellerini ve iletişim bilimleri alanında çalışan akademisyenlerini yetiştirmektir. Yeni Medya ve İletişim Lisans Programı, yeni iletişim teknolojileri ve dijital medyaya ağırlık vererek sosyal bilimler ve beşeri bilimlerin kesişim noktasında yer alacak şekilde hazırlanmıştır. Bölümümüz, öğrencilere kitle iletişimi, dijital teknolojiler, sosyal medya ve yayıncılık dahil olmak üzere iletişim bilimlerindeki çok çeşitli konuları keşfetme şansı sunmaktadır.

Yeni Medya ve İletişim (İngilizce) Bölümünün Müfredatı Nedir?

Yeni Medya ve İletişim Bölümü, İletişim Fakültesi'nde bulunan 4 yıllık bir lisans programıdır. Eğitim dili %100 İngilizcedir. Bölüm müfredatı, teorik çerçeveyi pratik bilgiler, yeni bakış açıları ve endüstriyel bağlantılarla dengeleyerek oluşturulmuştur.

Bölüme başlayan birinci sınıf öğrencileri, ilk yıllarında sosyal bilimlerin temellerini öğrenmek için zorunlu derslerin yanı sıra yeni iletişim teknolojilerine giriş dersleri alırlar. Bölümde ikinci yıldan itibaren ise iletişim bilimleri alanında sağlam bir temel oluşturmak amacıyla giriş düzeyinde zorunlu fakülte dersleri verilmektedir. İkinci sınıfta ayrıca Dijital Kurgu Teknikleri ve Yeni Medyada İçerik Üretimi gibi uygulamalı dersler de verilmektedir. Bir sonraki yıl, üçüncü sınıf öğrencileri Yeni Medya Gazeteciliği ve Yeni Medya Kuramları da dahil olmak üzere ileri düzey zorunlu bölüm derslerini alırlar. Ek olarak, üçüncü sınıf öğrencileri iki bölüm, bir fakülte ve bir üniversite seçmelisi dersine kayıt olurlar. Üçüncü yıl bölüm seçmeli dersleri, Sosyal Medya Yönetimi'nden Medya ve Yapay Zeka'ya kadar çeşitli seçenekler içermektedir. Son sınıfta ise öğrencilerin mezuniyet projelerini ve stajlarını tamamlamaları ve Podcast Yayıncılığı, Dijital Medyada Hikaye Anlatımı, Multimedya Uygulamaları gibi ileri düzeyde bölüm ve fakülte seçmeli dersleri almaları gerekmektedir.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü Mezunlarının İş Olanakları Nelerdir?

Yeni Medya ve İletişim Bölümü mezunları, teorik ve teknik bilgilerin yanı sıra saha deneyimi de kazanacaktır. Böylelikle hem medya ve iletişim sektöründe hem de diğer sektörlerde faaliyet gösteren kurumların iletişim birimlerinde istihdam edilme olanağına sahip olacaklardır. Mezunlarımızın ayrıca iletişim bilimlerinin alt disiplinlerinden birinde akademik kariyer yapma seçeneği de mevcuttur. Üsküdar Üniversitesi'ndeki lisansüstü programlara başvurabilirler.

Misyon ve Vizyon

Misyon: Misyonumuz, bireyleri güçlü eleştirel düşünme becerileri, pratik bilgi ve sosyal farkındalıkla donatarak, sürekli gelişen medya endüstrisi için akademik ve sektörel içerik üretmelerini sağlamaktır. Medyanın dijital çağda gelişen doğasını anlayan güçlü bir teorik çerçevenin yanı sıra sosyal bilimlerin diğer disiplinleriyle işbirliğini teşvik eden sağlam bir akademik altyapı oluşturmayı hedefliyoruz.

Vizyon: Yeni Medya ve İletişim Bölümü, müfredatı ve eğitime yönelik girişimleriyle birlikte sadece bugün değil gelecekte de başarılı olmayı amaçlamaktadır. Eğitim ve öğretimde dijital teknolojilerin potansiyelinden yararlanan, ileri görüşlü bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. İletişim çalışmalarında uluslararası standartları sağlama vizyonuyla öğrencilerimizi medya endüstrisinde yetenekli iletişim profesyonelleri olacak şekilde donatıyoruz. Güçlü akademik ekibimizden, gelişmiş teknik kaynaklarımızdan ve işbirliğine dayalı ortaklıklarımızdan yararlanarak küresel bir tanınırlık oluşturmayı hedefliyoruz. Erasmus değişim programları ve uluslararası anlaşmalar gibi girişimlerle bölümümüzün profilini hızla yükseltiyor ve yakın gelecekte önemli bir büyüme öngörüyoruz.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!