2021-2022 eğitim öğretim yılı için bölüme öğrenci alımı yapılmayacaktır.
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, öğrencilere oyun tasarımı ve yaratımı konusunda gerekli teorik ve pratik becerileri edindirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, bu bölümde aldıkları eğitim ile konsept geliştirme ve fikir üretiminden, günümüzün önde gelen oyun stüdyolarında uygulanan üretim metodolojilerine kadar; oyun tasarımı ve üretim süreci hakkında bir perspektif oluşturular.
Dijital Oyun Tasarımı Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?
İletişim Fakültesinin diğer bölümleriyle iş birliği ve koordinasyon içinde eğitim verilen Dijital Oyun Tasarımı Bölümünün ilk yılında yer alan dersleri ağırlıklı olarak temel sosyal bilim ve temel iletişim bilimleri formasyonu kazandırmayı amaçlamaktadır. İkinci sınıftan itibaren teorik ve uygulamalı alan derslerine yer verilmeye başlanan bölümde, üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise ders programının yüzde 80’i alana ilişkin uygulamalı derslerden oluşmaktadır.
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Alanında Donanımlı Mezunlar Yetiştiriyor
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, oyunlar ve deneyimler yaratmak için öğrencilerin yaratıcı hayal gücünü en son teknolojilerle birleştirmektedir. Dijital Oyun Tasarımı eğitimi kapsamında öğrenciler, oyun tecrübesi yaratmakta; sanat, medya, oyun tasarımı ile ilgili alanlarda kariyerleri için bir temel oluşturmaktadırlar. Öğrenciler ileri teknoloji ile çalışmakta; 3D modelleme, animasyon, programlama, sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik, görsel tasarım, ses tasarımı ve etkileşimli hikâye anlatımları üretmektedirler.
Öğrenciler proje yaparak öğrenirken, geniş çerçeveli işlerini, portfolyolarına koyabilecekleri eserlere dönüştürebilmektedirler. Bu eserlerle, öğrenciler festivallere, yarışmalara katılıp okulumuz tarafından tam destek görmektedirler.
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?
Dijital Oyun Tasarımı Bölümünden mezun olan öğrenciler, oyun tasarımı, oyun programlama, deneyim tasarımı, oyunlaştırma, oyun yapımcılığı, oyun yazarlığı pozisyonlarında; ilgili sektör ve firmalarda görevler alabilirler. Bunun yanı sıra eğitim sektörü, medya sektörü, reklam sektörü, pazarlama sektörü, yazılım sektörü gibi sektörlerde de çalışma alanı bulabilirler.
Dijital Oyun Tasarımı öğrencisi olarak;
-Karakter ve seviye tasarımı geliştirme,
-Tasarım kurallarını bilme ve oyun mekaniklerinde uygulama,
-Görsel, işitsel, dokunsal ve metinsel elemanları oyun tecrübesine doğru aktarabilme,
-2D ve 3D programları oyun tasarımı için kullanabilme, doğru modelleme yapabilme,
-Kullanıcı kitlesi doğrultusunda oyunu; mobil, konsol, sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik platformlarında geliştirebilme, yetkinlikleri kazanmaktadırlar.