RATEM ve Üsküdar Üniversitesi, Fikir Yarışmasında bir araya geldi
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM)'in düzenlediği “Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteler Arası Fikir Yarışması” kapsamında öğrencilerin projelerinin yer aldığı sergi açılışı yapıldı.
Açılışı RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Temsilcisi Hakan Evrim Tütüncü, Sanatçı Özgün Uğurlu, Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör yaptı.
Projeler İletişim Fakültesi lobi alanında sergilendi.Sergi açılışının ardından "Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif " konulu konferans İletişim Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Konferansın açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör yaptı. Güngör konuşmasında RATEM'in önemine değindi. “Bizler sizlerin geleceğini planlamak zorundayız” diyen Güngör, yarışma vesilesiyle genç beyinlerin projelerine destek oldukları için RATEM ailesine teşekkürlerini sundu.
Sonrasında konferansın moderatörlüğünü üstlenen Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan genel bir giriş konuşması yaptı.
Programın devamında RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy Ratem hakkında genel bilgi verdi.
“Dünyada refahın gelişiminde üretmek vardır”
Gürsoy, düzenledikleri “Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteler Arası Fikir Yarışması’nın detaylarını dinleyicilerle paylaştı ve projenin öneminden bahsetti. Projenin hem genç öğrencilere girişim desteği sağladığını hem de kendilerini deneme şansı verdiğini dile getirdi. “Dünyada refahın gelişiminde üretmek vardır. Fikir her şeyden üstündür” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Temsilcisi Hakan Evrim Tütüncü ise Telif Hakları konusunda bir konuşma gerçekleştirdi.
Telif hakkı nedir, hangi alanlarda telif hakkı vardır, kimler telif hakkına sahiptir gibi soruların cevaplarını verdi.
“Devlet sanatı ve sanatçıyı korur”
Tütüncü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından telif hakları kapsamında sanata ve sanatçıya büyük önem verildiğini ve Bakanlığın “Devlet sanatı ve sanatçıyı korur” ilkesine göre hareket ettiğini söyledi.
Tütüncü aynı zamanda bandrol uygulaması, eser sahibi hakları ve telif sürelerine de değindi.
Sanatçı Özgün Uğurlu ise kendi meslek hayatından söz ederek üye olduğu meslek birliklerine değindi. Uğurlu, meslek hayatında türlü telif hakları sorunlarıyla karşılaştığını da dile getirdi.
Programın devamında Prof. Dr. Süleyman İrvan İletişim Fakültesini temsilen "Telif Hakları ve Gazetecilik" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
İrvan, sunumunda internet gazeteciliğinde çok sık karşılaşılan ve meslek sorunu haline gelen haber hırsızlığı konusuna değindi. Geçmişten günümüze haber hırsızlığı sonucunda gazetelerin ve ajansların uyguladığı cezai yaptırımlarından da bahsetti.
Sonrasında dinleyicilerin soruları konuklar tarafından cevaplandı.
Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)
Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2019