AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ HAKKINDA DUYURU

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ HAKKINDA DUYURU

Yükseköğretim Kurulu’nun 20.10.2021 tarih ve  E-75850160-104.01.01.01-78160 sayılı yazısı gereğince azami süresini dolduran öğrencilerin sınav haklarının COVID-19 pandemisi koşulları nedeniyle yeniden değerlendirilmesi neticesinde; azami süresini dolduranlardan, başvurmaları halinde 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ilişiği kesilenler dahil ilişiği kesilecek ön lisans ve lisans öğrencilerinin, uygulamalı derslerin nitelikleri gözetilerek, 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesinin (c) bendi kapsamındaki ek sınav haklarından yararlanabilmelerine karar verilmiştir

2017-2018,  2018-2019  ve  2019-2020  Eğitim  Öğretim  Yılında  azami  öğrenim  süresini  dolduran  ve ilişikleri  kesilen  öğrencilerin  sadece  devam  şartını  sağlayıp  başarısız  oldukları  derslerin  ek sınavlarından  yararlandıkları  dikkate  alınarak hiç  almadıkları  dersler ile  birlikte  devamsızlıktan başarısız oldukları dersler için 2 ek sınav hakkı verilecektir.

2020-2021  Eğitim  Öğretim  Yılı  sonunda  azami  öğrenim  süresini  dolduran  öğrenciler  devam  şartını sağlayıp  başarısız  oldukları  dersler ile  devamsızlıktan  başarısız  oldukları  derslerin  ek  sınav  hakkından yararlandıkları dikkate alınarak sadece hiç almadıkları dersler için 2 ek sınav hakkı verilecektir.

2017-2018,  2018-2019  ve  2019-2020  Eğitim  Öğretim  Yılında  azami  öğrenim  süresini  dolduran  ve ilişikleri kesilen öğrencilerin sadece devam şartını sağlayıp başarısız oldukları derslerin ek sınavlarından yararlandıkları dikkate alınarak hiç almadıkları doğrudan sınav yapılmayıp yarıyıl içi çalışmalarına göre başarı notu verilen uygulamalı, uygulaması olan dersler ile birlikte devamsızlıktan başarısız oldukları uygulamalı, uygulaması olan derslerine bir defaya mahsus olmak üzere talepleri halinde devam edebilecek ve ek süre verilecektir. Staj uygulaması da "bir ders" kabul edilmek suretiyle staj uygulamasına katılım sağlanabilecektir. Ek sınav haklarının kullanılmasında uygulamalı derslerin kazanımlarının telafisi esas olacaktır.

27 Eylül 2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararın, Yükseköğretim Kurulu’nun 01.10.2021 tarih ve E-75850160-104.01.01.01-73154 sayılı yazısı karar  metninde  de  belirtildiği  üzere  COVID-19  Pandemisi  koşulları dikkate alınarak 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında bir defaya mahsus uygulanacaktır.

Ek süre, ek sınav hakkı verilen öğrenciler, alacakları derslerin AKTS başına düşen öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdürler.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 06.10.2021 tarihli toplantısında alınan azami süresini dolduranların 31  Ocak  2022  Pazartesi  günü  mesai  bitimine  kadar  başvurmaları  halinde  ek  sınav  haklarından yararlanabileceklerine ilişkin  karar  kapsamında;  2017-2018 itibariyle ilişiği  kesilen  öğrenciler  de  dahil olmak üzere azami süresinin sona ermesi nedeniyle kayıtları silinen ve ek sınav haklarından yararlanacak öğrencilerin  söz  konusu  sınavlar  sonucunda  başarılı  olmaları  halinde  eski  kayıtlanma  şekli  korunarak aktif öğrenci olarak kayıtları açılacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 31  Ocak  2022  Pazartesi mesai bitimine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ilgili aşağıda yer alan formun eksiksiz doldurularak teslim edilmesi gerekmektedir.

ÜÜ-İletişim Fakültesi - Azami Öğrenim Süresinin Tamamlayanlar İçin Ek ve Sınırsız Süre Sınav Başvuru Formu için Tıklayınız.

Başvurularının tamamlanmasının ardından başvuru yapılan derslerin sınav tarihleri ilan edilecektir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!