Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

ELEVATOR PITCH COMPETITION

Üsküdar Üniversitesi Öğrencileri Fikirlerini Yarıştırmaya Devam Ediyor: 2. Asansör Konuşması Yarışması “Elevator Pitch Competition" Başarıyla Gerçekleşti

2024 yılına veda ettiğimiz günlerde ikincisi düzenlenen "Elevator Pitch Competition" (Asansör Konuşması Yarışması), Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (İngilizce) öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayla Arslan tarafından verilen "BEN354 Special Topics in Bioengineering" dersi kapsamında 30 Aralık günü Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Kuleli Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışma, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yüksek teknolojide girişimcilik kültürünü ve sürdürülebilirlik hedeflerini benimsemeleri doğrultusunda proje fikirlerini 4. sanayi devrimi bileşenleri ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri'ni ele alarak geliştirmelerini, farkındalık edinmelerini ve iletişim ile takım çalışması yetilerini geliştirmelerini amaçlayan önemli bir etkinlik olarak dikkat çekti. Yarışmanın moderatörlüğünü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Araştırma Görevlisi İrem Olgun üstlenirken yarışmanın jüri üyeleri arasında Prof. Dr. Osman Çerezci, Dr. Öğr. Üyesi Shirin Tarbiat, Dr. Nazmiye Kopacak ve Dr. Öğr. Üyesi Gamze Uslu yer aldı. Öğrenciler, 7 takım halinde katıldıkları yarışmada, format gereği her bir gruba yalnızca 1 dakikalık süre verildi. Bu süre içinde, ders kapsamında ele alınan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'yle ilgili problem, hedef ve yüksek teknoloji içeren yenilikçi çözüm önerilerini sunmaları istendi.

Jüri değerlendirmesinde, kanser hastalarıyla ilgili mobil uygulama fikri olan HopeLinkApp birinci olurken, enzimle çalışan motorlar yoluyla ilaç taşıma ve hedefe yönelik tedavi alanına yoğunlaşan PTA-MED ikinci ve laboratuvar yönetimi için mobil uygulama fikri LabLinker üçüncü oldu. Kanser hastalarının erken teşhis, tedavi yönetimi ve destek erişimi konularındaki zorlukları ele almayı hedefleyen HopeLinkApp, Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri’nden SDG 3: İyi Sağlık ve Refah'ı desteklemektedir. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü verilerine göre her yıl Türkiye’de 210.000'den fazla kişi kansere yakalanıyor. Uygulama, kişiselleştirilmiş tedavi planları sunarak kullanıcıları sağlık profesyonelleriyle birleştiriyor ve finansal yükleri hafifletmek için bağış toplama seçenekleri sunmayı hedefliyor. Ayrıca, SDG 10: Eşitsizliklerin Azaltılması hedefini destekleyerek, hastaların coğrafi konumları ya da mali durumlarından bağımsız olarak eşit sağlık hizmeti erişimini artırmayı amaçlamaktadır. SDG 17: Hedefler İçin Ortaklıklar ise uygulamanın sağlık sağlayıcıları, araştırmacılar ve topluluklarla iş birliği yaparak kanser tedavisi ve bakımında yeniliği teşvik etmesine olanak tanıyacaktır.

Birinci olan HopeLinkApp takımı üyeleri (Kunzul Sikandar, Ahmad Badran, Erdem Bayraktar, Mumtaz Abdikadir, Hala Alashqar), ikinci olan PTA-MED takımı üyeleri (H. Kübra Payza, Ekin Baş, Muteber F. Şenocak, Eren Baltacı, Yavuz Selim Akıllı) ve üçüncü olan LabLinker takımı üyeleri (Ferhan M. Yılmaz, Şeyma Kurt, Zehra Kaymaz, Nurefşan Artar, Afra Sümeyra Gülmez, Meryem Doğan) ödüllerini jüri üyelerinden aldı. Yarışma sonunda, dersi alan ve yarışmaya katılan tüm öğrenciler, fotoğraf çekimi ile dersin BEN354 Special Topics in Bioengineering etkinliğini ölümsüzleştirdi.


Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!