Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Yazılım Mühendisliği Bölümü Dersleri, Çalışma Alanları | ÜÜ

Yazılım Mühendisliği Bölümü (İngilizce)

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü, mezunlara başarılı bir kariyer vadediyor.

Yazılım Mühendisliği Bölümü Nedir?

İleri teknoloji uygulamalarında ve modern iş dünyasında hayati önem taşıyan Yazılım Mühendisliği hayatın her alanına dokunan bir alandır. Bilgisayarlar, bankacılık sistemleri, telefonlar, tıbbi donanım ve teşhis cihazları, enerji sistemleri, tasarım ve imalat uygulamaları gibi her gün kullanılan cihazlar ve uygulamalar yazılım mühendisleri tarafından geliştirilmektedir.

İletişim ve Yönetim Becerileri de Aranıyor

Üsküdar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü, mühendislik biliminin sistem yaklaşımıyla; kullanıcı ihtiyaçları, maliyet kısıtlamaları, teknik ve ekonomik yapılabilirlik, güvenilirlik, bakım ve onarım kolaylığı, ürün kalitesi gibi faktörler için en etkin yazılımı hazırlama bilgi ve becerisine sahip Yazılım Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Yazılım Mühendisliği mesleği için teknolojik ve mühendislik alt yapının yanı sıra, önemli projelerin hayata geçirilmesinde iletişim ve yönetim becerilerine sahip olmak da büyük önem taşımaktadır.

Tam Donanımlı Uzmanlar Yetiştiriliyor 

Yazılım Mühendisliği Bölümünde bilgisayar bilimleri ve mühendisliği prensipleriyle büyük ölçekli yazılım proje ve uygulamalarının tasarımını yapacak mühendisler yetiştirilmektedir.   Disiplinler arası eğitimin büyük önem taşıdığı Yazılım Mühendisliği bölümünde bilgisayar bilimleri ve mühendisliğinin uzmanlık, bilgi ve deneyimlerinin bir potada birleştirilmesi hedeflenmektedir. Matematik, ekonomi, işletme ve sosyal bilimlerin de katkılarıyla Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunlarının sektörde aranan mühendisler olmasını sağlayacak bir eğitim programı sunulmaktadır.

Belirtilen amaçlar doğrultusunda, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerine sağlanan müfredat çerçevesinde aldıkları derslerin uygulamalarının da aktif biçimde yürütülmesine önem verilmektedir. Yazılım mühendisliği öğrencilerinin lisans eğitimlerinin temelini oluşturan ilk dönemlerinde, Introduction to Software Engineering dersi ile birlikte, uygulamalı eğitimleri Bilgisayar Laboratuvarı'nda gerçekleştirilmektedir. İleriki dönemlerde de Data Structures, Object Oriented Programming, Database Management Systems, Software Construction gibi müfredat derslerinin büyük çoğunluğunun uygulamalı eğitimi bulunmaktadır. Bilgisayar Laboratuvarı, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik becerilere dönüştürmelerine olanak tanırken, onları gerçek dünya problemlerine hazırlar.

Kullanılan Laboratuvarlar
1)Mac Laboratuvarı
2)Fizik Laboratuvarı
3)Nöroteknoloji ve Biyoinformatik Laboratuvarı
4)Nöropazarlama Araştırma Laboratuvarı


Mühendisler Multidisipliner Çalışma ile Çözümler Üretiyor

 Yazılım Mühendisliği Bölümünde, öğrencilere yazılım alanındaki mühendislik problemlerinin saptanıp tanımlanması ve bu alanla ilişkili disiplinlerde analitik düşünerek çözüm bulunabilmesini öğretmek temel amaçlar arasında yer almaktadır. Yazılım Mühendisliği bölümünde, tıbbi teşhis ve tedavi uygulamalarından telekomünikasyona, bankacılık uygulamalarından hizmet sektörüne, mühendislikten sosyal bilimlere kadar tüm alanlarda yazılım problemlerini disiplinler arası bir çalışma ile çözümleyebilen mühendisler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Yazılım Mühendisliği Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?

Eğitim dili İngilizce olan Yazılım Mühendisliği Bölümü, İngilizce Hazırlık dışında 4 yıllık lisans eğitiminden oluşmaktadır. Yazılımın tasarımı, projelendirilmesi, geliştirilmesi, üretilmesi, işletilmesi ve bakımıyla ilgili dersler verilmektedir. Dersler kapsamında; üretime yönelik planlama, yönetim, destek ve eğitim çalışmaları da yer almaktadır. Öncelikli olarak matematik, temel bilimler ve temel mühendislik konularında güçlü bir altyapı oluşturulması hedeflenmektedir. Öğrenciler günümüze uygun mühendislik uygulamaları için gerekli teknikleri, yazılımları ve modern iletişim araçlarını etkin şekilde kullanabilecek, çok disiplinli alanlarda çalışma yapabilecek kapasiteye sahip olmak üzere eğitilmektedir

Yazılım Mühendisliği Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?   

Yazılım Mühendisleri; bilgisayar sistemleri ve yazılımları, mobil uygulama geliştirme süreçleri, web tabanlı ve gömülü sistem üretim tesislerini tasarlama alanlarında iş olanağına sahip olabiliyor. Bunun yanında sağlık alanında sağlık mühendisliği uygulamalarına ve endüstriyel firmalar için yapay zekâ çözümleri üretme gibi alanlarda da kariyer yapılmaktadır.

Bölüm

Puan Türü

2023 KONTENJAN

2022 ÖSYS Taban Puanı

2022 ÖSYS Başarı Sırası

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) (ÜCRETLİ)

SAY

30

332.54748

209882

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) (BURSLU)

SAY

10

467.12407

42078

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) (%50 İNDİRİMLİ)

SAY

38

389.88061

117887


Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!