• Dr. Çağatay Tarhan Tarafından Fakültemizde "Doğayı Anlamak İçin Neden Evrime İhtiyaç Duyulur?" Konulu Seminer Verildi

Seminer Konusu: Doğayı Anlamak İçin Neden Evrime İhtiyaç Duyulur?

Özet: İnsanlık Antik Yunan'dan itibaren evreni ve doğayı bunlara içsel süreçlerle açıklama çabasında olmuştur. Doğanın değişmezliği üzerine kurulu geleneksel düşünce yüzyıllarca hakim olmuş fakat özellikle 17. YY'da doğa bilimlerindeki gelişmelerle fiziksel yapıların değişip dönüşebildiği, evrenin bir devinim içinde olduğu fark edilmiştir. Aynı değişimin canlılar için de geçerli olabileceği fikri Darwin'in Evrim Teorisinde somutlanmış ve bundan sonra canlıların, hücrelerin ve moleküllerin değişim ve dönüşümleri tarihselliği içinde değerlendirilmeye başlanmıştır. Bu çerçevede sunum, özellikle moleküler biyoloji alanındaki gelişmeler ışığında doğayı nesnel bir şekilde değerlendirmede evrimin nasıl bir katkısı olduğu konusuna odaklanacaktır.

Seminerden Kareler

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!