Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Duyuru Ders kayıtları hakkında;

  • Anasayfa
  • Duyuru Ders kayıtları hakkında;

1) Bütün öğrenciler ve aynı zamanda Çap-Yandal öğrencileri sistem üzerinden ders seçimi yapabileceklerdir. Sistem üzerinden Ders seçimi yapamayan öğrenciler ekte bulunan ders kayıt formunu doldurmaları ana dalda seçtikleri derslerin AKTS bilgisini de içeren bilgiyle mail üzerinden Çap-Yandal danışman hocasından onay almalılar. Onaylattıkları ders seçim formunu mail üzerinden en geç 18.10.2020 tarihine kadar Öğrenci işleri uzmanı Esra Aslan’a (Esra Aslan esra.aslan@uskudar.edu.tr) iletmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra iletilen dilekçeler işleme alınmayacaktır.  Çap-Yandal muafiyetleri 15-30.10.2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

2) 4. sınıf öğrencilerin ders seçiminde AKTS bilgilerinin dönem sonunda mezuniyetlerinde eksik AKTS kalmaması için sistemden ders kayıtları onaylanırken kontrol edilmesi, manuel form doldurmuş olan öğrenciler içinde yine aynı şekilde eksik AKTS kalmaması için kontrol edilmesi.

3) Lisans bölümlerinde dördüncü yarıyıl sonunda GANO’su 1.80’in altında kalan öğrenciler sınamalı statüsüne geçer. Sınamalı statüde olan öğrenciler sınamalı statüden çıkana kadar, 1.60-1.69 GANO ile bir üst dönemden en fazla 2 ders, 1.70-1.79 GANO ile bir üst dönemden en fazla 3 ders alabilir. Sınamalı statüden çıkmak için öncelikle (CC)’nin altında not aldığı bazı dersleri tekrar eder.

4) Alt yarıyıllardaki bütün derslerini başarmış olmak kaydıyla GANO’su 3.00 ve üzerinde olan öğrenci üçüncü yarıyıl başından itibaren danışmanın onayı ile bir üst yıldan bir, GANO’su 3.50 ve üzerinde olan öğrenci iki ders alabilir.

5) Danışman onayında bekleyen öğrenciler için danışmanlarımızın gün sonunda ders kayıtları onaylaması gerekmektedir.

6) Ön koşullu dersler için manuel form dolduran öğrencilerin ön koşulu olan dersi geçip geçmediğinin kontrol edilmesi gerekmektedir.

7) Manuel formlarda derslerin AKTS bilgisi öğrenciler tarafından yanlış yazdıkları için sisteme girişleri yapılırken 45 AKTS sınırını geçen öğrenciye ders eklenmemektedir.( Dönem uzatma ve mali borcu olan öğrenciler için manuel form )

8) Öğrenciler dönemde ders seçiminde toplamda 45 AKTS ders alabilirler.

9) Ders seçim haftasında sistem üzerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle ders seçiminde sorun yaşayan öğrenciler 18.10.2020 tarihine kadar ders seçimlerini yapabileceklerdir.

10) Ders-Ekle bırak haftası 19-25.10.2020 tarihleri arasındadır. Daha sonra gelen başvurular kabul edilmeyecektir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!