Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

DERS KAYIT YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

  • Anasayfa
  • DERS KAYIT YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. Öğrencilerin öncelikli olarak sistemden ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir. Ders kaydını sistemden yapamayan öğrenciler Sekreterlikten manuel formlarını alarak danışman hocalarına onaylatıp öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

2. Sadece Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik ve Endüstri Sistem Mühendisliği bölümlerinde %30 grupta kalan öğrenciler ders seçiminde sıkıntı yaşadıklarında ve bu durum danışman hocaları tarafından kontrol edildiğinde manuel form doldurabilirler. Bunun dışında %100 İngilizce bölümler ders seçimini sistemden tamamlayabilir.

3. Lisans bölümlerinde dördüncü yarıyıl sonunda GANO’su 1.80’in altında kalan öğrenciler sınamalı statüsüne geçer. Sınamalı statüde olan öğrenciler sınamalı statüden çıkana kadar, 1.60-1.69 GANO ile bir üst dönemden en fazla 2 ders, 1.70-1.79 GANO ile bir üst dönemden en fazla 3 ders alabilir. Sınamalı statüden çıkmak için öncelikle (CC)’nin altında not aldığı bazı dersleri tekrar eder.

4. Alt yarıyıllardaki bütün derslerini başarmış olmak kaydıyla GANO’su 3.00 ve üzerinde olan öğrenci üçüncü yarıyıl başından itibaren danışmanın onayı ile bir üst yıldan bir ders, GANO’su 3.50 ve üzerinde olan öğrenci iki ders alabilir.

5. Ön koşullu dersler için manuel form dolduran öğrencilerin ön koşulu olan dersi geçmeleri gerekmektedir.

6. Öğrenciler bir dönemde ders seçimin de toplamda 45 AKTS ders alabilirler.

7. 45 AKTS sınırını geçen öğrenciye ders eklenmemektedir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!