2019 Tercih Zamanı

18 Temmuz tarihinde sınav sonuçları açıklanacak. 23-29 Temmuz tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapacaklar. 19-23 Ağustos tarihleri arasında da yerleştikleri üniversitelere kayıtlarını yaptıracaklar.

Adaylar sınav sonuçları ile birlikte doğru-yanlış ve netlerini, ham puanlarını, ortaöğretim başarı puanlarını, yerleşme puanlarını görebilecekler. Yerleşme puanları doğrultusunda da tercihlerini oluşturabilecekler. Pek çok adayı şimdiden alacağı puanın heyecanı sardı. Sınav sonrasında ÖSYM tarafından sorular açıklandı ve adaylar cevaplarını kontrol ettiler. Fakat şunu da biliyoruz ki puanlar her yıl öğrencilerin sınavda gösterdikleri başarı doğrultusunda değişmektedir.

Bu yılki kontenjanlara da bakarsak; örgün öğretimde lisans ve ön lisans düzeyinde toplamda 835 bin 66 kontenjan bulunmaktadır. Geçen yıla göre lisans programlarında 47 bin 623 azalma, ön lisans programlarında 12 bin 539 artış var. Açık öğretim de ise lisans programlarında 17 bin 617 azalma, ön lisans programlarında 8360 azalma var.

Sınava giren öğrenci sayısı ve kontenjanlara baktığımızda doğru tercih yapmak çok önemli. Sonuçlar açıklandıktan sonra puanına göre doğru tercih listesini oluşturan adaylar yerleştirmede daha sonuçlar alacaklar.

Sonuçlar açıklanana kadar yapılması gerekenler;

Yapılmaması gerekenler;

Unutmayın Hayat Tercihtir!
Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş

© 2019 Tüm Hakları Saklıdır.

T.C. Üsküdar Üniversitesi Altunizade Mh. Haluk Türksoy Sk. No:14 PK: 34662 Üsküdar / İstanbul / Türkiye
Pbx +90 (216) 400 22 22 Fax +90 (216) 400 22 22
info@uskudar.edu.tr