Nörokimya ve Nörofizik Laboratuvarı

Nörokimya ve Nörofizik Laboratuvarı, nörobilim alanında tematik bir üniversite vizyonuna sahip Üsküdar Üniversitesi’nde NPFUAM bünyesinde 2018 yılı başında kurulmuştur.

NKPL’de uyku-ilişkili nöral sistemlerde nörokimyasal ve nörofiziksel işlevlerin anlaşılması için in vivoin vitro ve in silico yöntemlerle farklı perspektiflerden yaklaşılmaktadır. Beyinde mikro düzeyden makro düzeye nörokimyasal dengeyi anlamak, yani tek hücre seviyesinde hücre içi moleküler yolaklar ile nöral işlevi ortaya çıkaran moleküler sistemlerden, nöronlar arasında iletişimi sağlayan nörotransmiterler ve bu nörotransmiterlerin beyinde oluşturdukları sistemlere kadar beyindeki kimyasal yapı ve biyofiziksel işlevi anlamak NKPL temel vizyonunu oluşturur. Daha özelde ise, nörogelişimsel bozukluklarda ve uyku-ilişkili sistemlerde ön plana çıkan bölgelerde ve alt sistemlerde nörokimyasal ve nörofiziksel bir haritalandırma laboratuvarın odağını oluşturur.

Galeri

NPFUAM Nörokimya Laboratuvarı - Görsel 10 - 1NPFUAM Nörokimya Laboratuvarı - Görsel 11 - 2NPFUAM Nörokimya Laboratuvarı - Görsel 12 - 3

Envanter

CİHAZ CİNSİ ve LİSANSLI YAZILIMLARADEDİ
Manyetik Karıştırıcı1
Çeker Ocak1
-20/+4 Buzdolabı-Derin Dondurucu1
Isı Nem Ölçer2
İnkübatör Çalkalamalı (Soğutmalı)1
Mikrotom Cihazı (Frozen)1
Sonikatör1
Mikroskop Kameralı1

Sizi Arayalım

Phone

Paylaş

Oluşturulma Tarihi20 Mayıs 2025