Tıp Fakültesi - Duyurular

ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ SEÇİM DUYURUSU.docx

10 EKI 2019

1. Sınıf Zorunlu İngilizce Dersleri Muafiyet Sınav Sonuçları

MEDICINE FACULTY- ENGLISH COURSE EXEMPTION EXAM RESULTS.pdf٭ Muafiyet sınavında 70 puanı üzerinde not alarak başarılı olan fakat notunu düşük bulan öğrenciler, 10-18 Ekim tarihleri arasında dekanlık sekreterliğine dilekçe vererek muafiyet notlarından vazgeçtiklerini ibraz edebilirler ve bu öğrencilere öğrenci işleri tarafından ders tekrar atanabilecektir.

11 NİS 2019

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini 2019-2020 eğitim öğretim yılında alacak.

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında ülkemizin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesinde Tıp Fakültesi resmen kuruldu.Kararın 14 Mart Tıp Bayramı sürecinde Resmi Gazetede yayımlanmasıyla Üsküdar Üniversitesinin fakülte sayısı 5’e çıktı.Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, 2019-2020 akademik yılda tıp eğitimi vermeye başlayacak.

16 MAR 2018

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi resmen kuruldu

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında ülkemizin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesinde Tıp Fakültesi resmen kuruldu. Kararın 14 Mart Tıp Bayramı sürecinde Resmi Gazetede yayımlanmasıyla Üsküdar Üniversitesinin fakülte sayısı 5’e çıktı.Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, tıp eğitimi de vermeye başlayacak. Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Tıp Fakültesi kuruldu.“Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte Kurulması ve Kapatılması Hakkında Karar”, 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarının yapıldığı dönemde Resmi Gazetede yayınlandı.  Tıp Fakültesi’nin açılmasıyla Üsküdar Üniversitesinde fakülte sayısı 5’e çıktı. 3 Mart 2011’de Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan rektörlüğünde İDER (İnsani Değerler) Vakfı altında kurulan Üsküdar Üniversitesi, iletişim, sağlık bilimleri, mühendislik ve doğa bilimleri, insan ve toplum bilimleri alanında multidisipliner uzmanlık anlayışıyla dört fakülte, bir meslek yüksekokulu ve beş enstitüsünde 16 binin üzerinde öğrencisine eğitim veriyor.İletişim, Sağlık Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile İnsan ve Toplum Bilimleri fakültelerinin yanı sıra Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Adli Bilimler ve Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü yer alıyor.Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine akademik bir eğitimin yanı sıra sahip olduğu laboratuvarlarda araştırma imkânı veriyor.Öğrenciler, uygulama ortağı olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi ve NP Etiler ve NP Feneryolu Tıp merkezlerinde staj ve uygulama fırsatından yararlanabiliyor.Üsküdar Üniversitesinin birçok ülkeden farklı üniversiteler ile değişim programları bulunuyor.Psikoloji alanında Türkiye’de en fazla ERASMUS anlaşmasına sahip üniversite olan Üsküdar Üniversitesinin, Avrupa’da birçok üniversite ve bölümlerle ERASMUS anlaşması bulunuyor.