Tıp Fakültesi Ders Kayıt Duyurusu

• Tıp Fakültesi Ders Kayıt Duyurusu
  • Tıp Fakültesi öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri 21 Şubat-06 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders ekleme-bırakma işlemleri 7-13 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. (Bu tarihlerde ders seçimleri de yapılabilecektir.)
  • 1. sınıf öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri otomatik olarak yapılmıştır. Bu öğrencilerimizin ders kaydı ile ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Yalnızca Öğrenci Bilgi Sistemine girerek ders atamalarının yapıldığını kontrol etmeleri gerekmektedir.
  • 2. sınıf, 3. sınıf öğrencileri, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) aracılığı ile ders kayıt işlemi yapacaklardır.

İşlem Sırası

• 1-Öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sistemindeki (OBS) ders seçme ekranı aracılığı ile bu yarıyılda alacakları dersleri seçeceklerdir.
  • 2- Öğrencilerimiz çevrimiçi olarak ders kayıtlarını onaylayıp danışman hocalarının çevrimiçi onayına sunacaklardır.
  • 3- Ders kayıt işlemleri ile ilgili danışman hocası ile görüşmek isteyen öğrenciler STİX sistemi üzerinden mesajlaşma yoluyla veya danışman hocalarının mail adreslerinden görüşebilirler.
  • Ders kayıt işlemleri ile ilgili sorularınız için öncelikle danışman hocanız ile görüşebilirsiniz.
  • Öğrenci danışmanlığı işlemleri Üniversitemiz Öğrenci Danışmanlığı Yönergesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilecektir.
  • Öğrencilerimiz öncelikle alt yarıyıllardan başarısız olduğu ve daha önce almadığı derslere kaydolmak zorundadır. Bu derslere kayıt sırasında da alt yarıyıl sıralamasına uyulur.
  • Öğrencilerimizin dönemlik ders yükü 30 AKTS, azami ders yükü 45 AKTS’dir.
  • Öğrenciler danışman hocaları tarafından onaylanmayan dersleri alamazlar.
  • Öğrenciler danışmanlarının onayıyla daha önce alarak başarılı oldukları dersleri not yükseltmek amacıyla tekrar alabilirler. Bu derslerde önceki başarı notu ne olursa olsun son başarı notu geçerlidir.
  • 1.sınıf öğrencileri üst yarıyıllardan ders alamazlar.
Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!