Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Tıp Fakültesi Güz Dönemi Yüz Yüze Derslerin İşleyiş Programı

  • Anasayfa
  • Tıp Fakültesi Güz Dönemi Yüz Yüze Derslerin İşleyiş Programı

Tıp Fakültesi Öğrencilerine Duyuru

-Ülkemizde COVİD 19 pandemisinin önüne geçilememesine rağmen fakültemizde eğitimin aksamaması ve aynı zamanda öğrenci ve öğretim üyelerinin sağlıklarının riske edilmemesi ilkesiyle Tıp 2 ve Tıp 3. Sınıfı öğrencilerimizin A ve B grupları olarak ikiye bölünerek yüz yüze eğitime alınması uygun olduğu kararına varılmıştır.

Buna göre;

-Tıp türkçe 1. Sınıf ve Tıp İngilizce 1. Sınıfın tamamı yüz yüze yapılacak dersleri gruplara bölünmeden Tıp Fakültesi yerleşkemizde göreceklerdir.

-Tıp fakültesi 2. Sınıf öğrencileri öğrenci numarasının sonu tek rakamla bitenler A grubunda, çift rakamla bitenler B grubunda olacak şekilde ikiye ayrılacaklar. Eğitim öğretimin başladığı ilk haftaya bir nolu hafta, dönemin derslerinin görüleceği haftaya da 16 hafta denildiğinde, A grubuna giren öğrenciler 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13 ve 15. haftalarda yüz yüze eğitime gelecek. B grubuna giren öğrenciler ise 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16. haftalarda yüz yüze eğitime geleceklerdir.

-A grubu yüz yüze dersi izlediğinde B grubu çevrimiçi olarak aynı seansı izleyecektir.  

-İkici sınıf öğrencilerinin derslerini izleyeceği amfi yine Ümraniye yerleşke grubunda bulunan Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimler Fakültesi kampüsünün 6. katındaki 603 numaralı amfi olacaktır.


-3. sınıf öğrencilerimiz de 2. Sınıf öğrencileri gibi A ve B gruplarına ayrılacak ve yukarıda tarif edildiği gibi dersleri tek ve çift hafta aralıklarıyla yüz yüze ve çevrimiçi olarak izleyecektir.


-3. sınıfların yüz yüze eğitimi göreceği mekân ise yine Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 5. katındaki 504 numaralı amfidir.


-Derslerin yüz yüze ya da çevrimiçi izlemiş öğrenciler istedikleri her zaman aynı dersin kaydına asenkron ulaşıp tekrar izleyebileceklerdir.


-Türkçe ve İngilizce programda Tıp 1 öğrencileri de yüz yüze izledikleri derslerin kaydına istedikleri zaman asenkron ulaşacaklardır.  


-  Türkçe Tıp 1 öğrencilerine yönelik oryantasyon programı 13 Ekim Çarşamba günü saat 10:00’da Altunizade Merkez Yerleşke (Rektörlük) yerleşkesi 5. Katında bulunan Nermin Tarhan Konferans salonunda yapılacaktır. Bu oryantasyon programında üniversitemizin fiziki mekanları, öğrencilere sunulan imkanlar,  elektronik ortamlara erişim ve kullanım süreçleri anlatılacak ve öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılacaktır. Üniversiteye yeni başlayan her öğrencinin mutlaka bu eğitimi alması gerektiğini hatırlatır bütün öğrencilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir akademik yıl dileriz.



Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!