Davranış ve Sağlık Bilimleri alanlarında tematik bir üniversite olarak yükseköğretime önemli katkılar sağlayan Üsküdar Üniversitesi çatısında, kaliteli ve evrensel olma hedefleriyle 15 Mart 2018 tarihinde resmî olarak kuruluşu gerçekleşen Tıp Fakültesi, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde Tıp Fakültesi (İngilizce) Programına da öğrencilerini bekliyor.
İngilizce eğitim verilecek Tıp Fakültesi (İngilizce) Programı geleceğin hekimleri hem bilim insanı, hem de hekimlik uygulamaları için gerekli yetkinliklerle donanmış olarak yetiştirilir. Üsküdar Üniversitesi özellikle sağlık alanında öne çıkmış ve ülkemizde sağlık mesleklerinin birçok alanında profesyoneller yetiştiren yükseköğretim kurumlarından biri olmuştur. Tıp Fakültesi, altyapı ve akademik donanım açısından en üst düzeyde planlanmış ve kurulmuştur.
Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesinin uygulama eğitimlerinde yararlanmak üzere Yükseköğretim Kurulu onayı ile iş birliğini tamamlanmış tam teşekküllü, 100 yataklı NPiSTANBUL Beyin Hastanesinin yanı sıra yine tam teşekküllü ve 143 yatak kapasiteli İstanbul Ataşehir Memorial Hastanesi ile iş birliği bulunmaktadır. Fakültemizin 7 bin metrekare ile bütün ihtiyaçlarını karşılayabilen fiziksel altyapısı vardır. Zengin bir kütüphaneye sahiptir. Ayrıca halen faaliyetlerini sürdüren Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM), Nöropsikiyatri Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPSUAM), Deneysel Araştırma Birimi (ÜSKÜDAB), Üsküdar Üniversitesi Medikal Radyasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSMERA), Kişiye Özel Tedavi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİMER) gibi uygulama/araştırma merkezleri ve multidisipliner laboratuvarları bulunmaktadır. Bu olanaklar ile hem tıp eğitiminde hem de sağlık hizmetlerinde evrensel ölçekte kalite standartlarına ulaşmış durumdadır. Öğrenci Seçme Sınavı sonucunda yüksek başarı elde eden ve tümü en az yarı burslu ve üçte biri tam burslu olarak Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesine kabul edilen öğrencilerimiz; araştırma ve yayın yapmaya istekli, yenilikleri takip eden ve uygulayan ve tıbbın bütün alanlarında ileriyi görebilen, çağdaş birer hekim olarak mezun olurlar.
Tıp Fakültemizde birisinin eğitim dili Türkçe, diğerinin de İngilizce olmak üzere iki program bulunmaktadır. Tıp eğitimimizde Hibrit Eğitim Modeli (Entegre + Probleme Dayalı Öğrenme Modeli) uygulanmaktadır. Bu eğitim Temel ve Klinik Bilimlerin entegre edildiği Klinik Staj Öncesi Dönem, Klinik Stajlar ve İntörnlük olmak üzere 3 aşamadan oluşmaktadır.