Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ AŞAN ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILACAK İKİNCİ SINAV BAŞVURULARI

  • Anasayfa
  • AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ AŞAN ÖĞRENCİLER İÇİN YAPILACAK İKİNCİ SINAV BAŞVURULARI

Azami öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerimiz için tanınan “Ek Sınav 1 – Ek sınav 2” sınavları için belirlenen 26 AĞUSTOS 2019 tarihine kadar başvuru yapamayan öğrencilerin, 4 Eylül 2019 tarihine kadar Ek Sınav-2 için başvuruları Çarşı Öğrenci İşleri Biriminden alınacaktır. Sınav kayıt formu aşağıda yer almaktadır.

ÜÜ.FR.0209_Azami Öğrenim Süresinin Tamamlayanlar İçin Ek Sınav ve Sınısız Sınav Başvuru Formu


ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİNE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUN 44. MADDESİ GEREĞİNCE AZAMİ ÖĞRENİM SÜRELERİ SONUNDA VERİLECEK SINAV HAKLARINA DAİR UYGULAMA ESASLARI

Öğrencilerin, bir yıl süreli zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı ve kayıt dondurduğu süreler hariç olmak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadıklarına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan diploma programlarının azami öğrenim süresi dört yıldır. Azami öğrenim süresi sonunda mezun olamayan öğrencilere; devam şartını sağladıkları ve başarısız oldukları (FF,FD) tüm dersler için iki ek sınav hakkı verilir.

 Sınav hakları ve uygulama esasları

  • Azami öğrenim süresi sonunda kayıtlı olduğu programdan hiç almadığı/alamadığı ya da alıp da devam şartını sağlayamadığı ders sayısı 5’ten fazla olan öğrenciler, devam koşulunu yerine getirerek başarısız olduğu diğer tüm derslerden ek sınavlara girebileceklerdir.
  • İki ek sınav sonunda, hiç almadığı veya devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dâhil olmak üzere, başarısız ders sayısını beş derse indiremeyen öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.
  • Ek sınavlara girmeyip, kayıtlı olduğu programdan kalan derslerin toplam sayısı en fazla beş olan öğrencilere dört yarıyıl ek eğitim süresi verilir.
  • Ek sınavlara girdikten sonra, kayıtlı olduğu programdan kalan derslerin toplam sayısı en fazla beş olan öğrencilere üç yarıyıl ek süre verilir.
  • Ek süre verilen öğrenciler, bu süre içerisinde derslerin açıldığı yarıyıldaki vize, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarına girerler.
  • Azami öğrenim süresi sonunda ya da ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlara öğrencilik haklarından faydalanmaksızın sınırsız sınav hakkı verilir. Bir dersten kalan öğrenci devamsızlıktan kaldı ise devam şartını yerine getirmek zorundadır.
  • İzledikleri programdan mezun olmak için gerekli bütün derslerden geçer not aldıkları hâlde mezuniyet için gerekli GANO ortalamasını sağlayamamaları sebebiyle, ilişikleri kesilme durumuna gelen son sınıf öğrencilerine, not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınır. Sınav hakları, devam yükümlülüklerini yerine getirdikleri dersler için verilir.
  • Ek süre hakkı verilen öğrenciler, alacakları derslerin AKTS başına düşen öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdürler.
  • Ek sınavların birincisinde sınavına girdikleri dersi başaran öğrenciler, not yükseltmek amacıyla aynı dersin ek sınavının ikincisine giremezler. Birinci ek sınav hakkını kullanamayan öğrenciler ikinci ek sınav hakkını kullanabilirler.
  • Öğrencilerden, azami öğrenim sürelerini tamamladıktan ve iki ek sınav hakkını kullandıktan sonra, verilen ek süreler sonunda mezun olmak için birden fazla dersi kalanların Üniversite ile ilişikleri kesilir.
  • Açılacak sınavlara üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim‐öğretim yılı süresince girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve Üniversite ile ilişiği kesilir.

Başvuru

  • Azami öğrenim süresi sonunda EK Sınav 2 sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrencilerin, 4 EYLÜL 2019 tarihine kadar dilekçe ile Öğrenci İşleri Direktörlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Sınav haklarından faydalanmak için dilekçe ile başvuruda bulunmayan öğrenciler, bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar.

Sınav takvimi

2. Sınav Tarih Aralığı: 9 EYLÜL 2019 - 10 EYLÜL 2019

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!