Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ DERSİ GENEL KURALLAR (Hatırlatma)

• ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ DERSİ GENEL KURALLAR (Hatırlatma)
  1. Üniversite Kültürü dersi, Üniversitenin bölümleri tarafından konferans, panel, söyleşi, seminer şeklinde düzenlenen etkinliklerden oluşacak şekilde 14 hafta olarak planlanır.
  2. Etkinlik konuları, ders yılı başlamadan önce tüm bölüm ve programlardan en az iki konu önerisi alınır
  3. Üniversite Kültürü dersi kapsamında lisans programı öğrencileri en az beş, ön lisans programı öğrencileri ise en az dört etkinliğe katılır.
  4. İkinci öğretim öğrencileri mevcut etkinlikler içinden en az dört etkinliğe katılır veya on line olaraken az altı etkinliği izleyip rapor haline getirerek teslim eder.
  5. Belirlenen sayıda etkinliğe katılmayan ve/veya raporunu teslim etmeyen öğrenci “başarısız” sayılır. Bu durumdaki öğrenciler bir sonraki yıl, etkinliklere katılım ve raporlarını kaldıkları yılın iki katı olarak tamamlamak zorundadır.
  6. Her bölüm/programdan bir öğretim elemanı ders sorumlusu olarak atanır.
  7. Öğrencilerin etkinliklere katılımı, bölüm/program sorumluları tarafından takip edilir.
  8. Öğrenciler katıldıkları etkinlik ile ilgili raporu, toplantıyı izleyen haftanın sonuna kadar bölüm/program sorumlusu öğretim elemanına teslim eder.
  9. Etkinlik raporu, etkinliğin konusu, özeti ile öğrencinin kendi yorumu ve değerlendirmelerini içerecek şekilde A4 kağıda el yazısı ile en az bir sayfa olarak yazılır.
  10. Dersin değerlendirilmesi, öğrencini etkinliğe katılımı (%50) ve rapor sunumu (%50) oranında yapılır.
Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!