İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuvarı

İş Sağlığı, bütün mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerini sürdürme ve daha üst düzeylere çıkarma çalışmalarıdır.
Evrensel iki kavram olan “iş” ve “sağlık” geniş bir kapsamda ele alınmaktadır. Nerede olunursa olunsun, iş yaparken daima çalışanın sağlığı, çeşitli tehlikeler dolayısıyla risk altında olup düşük ya da yüksek olasılıklarla çerçevesinde olumsuz olarak etkilenmektedir. İş sağlığının önemli unsurlarından biri olan “güvenlik”, sağlık ve hukuksal açıdan ele alınmaktadır.
Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü çalışanın sağlık kapasitesini yükseltmek, çalışma ortamından ve çevresinden gelebilecek tüm sağlık zararlarını ölçmek, değerlendirmek ve önlemlerini almak, çalışan için anatomik, fizyolojik ve psikolojik özelliklerine uygun işler yaratmak veya çalışan özelliklerinin işin özelliklerine uygunluğunu sağlamak üzere meslek uzmanları yetiştirmektedir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Laboratuvarı, sağlıklı çalışanlar için sorunları tespit edip çözüm üreten uzmanlar yetiştirmek hedefi ile faaliyet göstermektedir.
Bu laboratuvarda öğrencilerimize Kişisel Koruyucu Donanımları tanıtıcı, yüksekte çalışma ile ilgili, ilk yardım ile ilgili eğitimler verilebilmektedir.

Bu laboratuvar aşağıda listelenen bölümler tarafından kullanılmaktadır.

Cihaz Cinsi

Adedi

ISG Güvenlik Rölesi

ISG Elektromekanik Güvenlik Switchi