Adli Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı

Adli Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı; bir suç olayını aydınlatmaya katkısı olabilecek, hücre, parafine gömülü doku, kan, idrar, sperm, saç, kemik, kıl, tükürük ve ağız içi sürüntüsü vb. gibi biyolojik örneklere ait moleküler genetik analizlerin yapıldığı birimdir.

Türkiye'nin lisans düzeyindeki ilk adli bilimler eğitimini başlatan Üsküdar Üniversitesi Mühendislik fakültelerindeki biyoloji ve genetik eğitiminden farklı olarak, mezun olacak olan kişilerin kriminal laboratuvarlarda ve her türlü suç deliliyle çalışacak olan resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda uzman personel olarak çalışmalarını sağlayabilmeyi hedefliyor.

Adli Biyoloji ve Genetik Laboratuvarında, çağdaş bilim ve teknolojiden yararlanarak yetkin, sorumluluk sahibi, sürekli kendini geliştiren, yargıya-topluma hizmet eden ve alanında uzmanlaşmış bilim insanları yetiştirilmesi ve uluslararası kabul görmüş standart veya geliştirdiğimiz geçerli ve güvenilir metotlarla, kalibre edilmiş cihazların doğru kullanımı öğretilmektedir.

Cihaz Cinsi

BABE - Müdür Yard. / Biyogüvenlik Anabilim Dalı Başkanı / TRGENMER Müdürü

CV Görüntüle Özgeçmiş Kaan YILANCIOĞLU / (0216) 400 22 22 : 2426
Dr.Öğr. Üyesi Tuğba ÜNSAL SAPAN