Klinik Disiplinler Akademik Etkinlikler

20 MAR 2024

20 mart ağız diş sağlığı günü

Ağız ve diş hastalıkları, dünyada en sık rastlanan kronik hastalıklar arasında yer almaktadır.Ayrıca sıklıkla diğer önemli sağlık problemleri ile bağlantılı olup ağrı, rahatsızlık, sosyal hayattan uzaklaşma ve özgüven problemlerine neden olurlar. Küresel boyutta dünya nüfusunun %90'ı çürük,dişeti hastalıkları ve ağız kanserine kadar uzanan ağız hastalıkları yönünden, ciddi bir risk altındadır.Ancak çoğu ağız ve diş hastalıkları önlenebilir ve erken dönemde tedavi edilebilir.20 Mart Dünya Ağız Sağlığı Günü her yıl ülkemizde de Türk Dişhekiliği Birliği , Dişhekimleri Odalarımız veTDB Öğrenci Kollarımızın eşgüdümünde toplumda ağız diş sağlığı farkındalığını artırmak üzere çeşitli etkinliklerle koruyucu uygulamaları önceleyen politikaların oluşmasına katkı vermeye çalışmaktadır.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!