Adli Bilimler Ana Bilim Dalı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler

ADLİ BİLİMLER TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2024-2025 Güz Dönemi Online Başvuruları başlangıç tarihi: 03 Haziran 2024 Pazartesi

Son Başvuru Tarihi: 09 Eylül 2024 Pazartesi

Bilim Sınavı Tarihi: 10 Eylül 2024 Salı saat 11:00

Sınav yeri: Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke E Blok, İcadiye Bağlarbaşı Cad. No:35 Üsküdar/İstanbul

ALES Puan Türü: Sayısal (En az 55)

ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Değerli aday öğrencilerimiz;

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında, Yüksek Lisans Programlarımızda bilim sınavı yapılacak olup;

1) Tezli programlarımızda, Sayısal puan türündeki ALES’in %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si, bilim sınavının %30’u

2) Tezsiz programlarda, varsa* ilgili puan türündeki ALES’in %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si, bilim sınavının %30’u değerlendirmeye alınacaktır.

*(Tezsiz programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan olarak değerlendirmeye katılacaktır.)

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Program Kontenjanı;

Tezli Yüksek Lisans programı kontenjanı; 15 öğrenci

Tezsiz Yüksek Lisans programı kontenjanı; 30 öğrenci

Asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 iş günü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

-Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-Son beş yıl içinde alınmış, Sayısal puan türünden en az 55 puan ALES sonuç belgesi (Tezli Program için geçerlidir).

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ: https://uskudar.edu.tr/tr/yuksek-lisans-ucretleri

Burslar hakkında detaylı bilgilere erişmek için tıklayınız>>>

ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!