Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Program Öğretim Amaçları

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Lisans Programının Öğretim Amaçları

1.Öğrencilerimizin kaynak ve hedef dilleri dil yapısı, anlam ve bağlam açısından ileri düzeyde çözümlemesini ve kullanmasını sağlamak.

2. Öğrencilerimizi her alandaki metin ve söylemleri İngilizceden Türkçeye ve Türkçeden İngilizceye etkin şekilde çevirebilecek ve yorumlayabilecek bilgi, donanım, beceri ve yeterlikte yetiştirmek.

3. Öğrencilerimize disiplinler arası bir eğitim ve öğretim yaklaşımı sunarak çok yönlü bir eğitim almalarını ve ülke kültürüne ve çalışma alanlarına özgüvenle katkıda bulunabilecek şekilde mezun olmalarını sağlamak.

4. Öğrencileri alanda çalışan başarılı mütercim, tercüman, editör, yayıncı vb. elemanlarla bir araya getirerek alanın imkân ve fırsatlarıyla tanıştırmak; kendilerini geliştirmeye devam edebilmelerini sağlamak ve alandaki gelişmeleri güncel olarak takip edebilme yeteneğini kazandırmak.

5. Mezunlara kamuda ve özel sektörde eğitim, yayın, yönetim, bilişim, iletişim, turizm ve ticaret, sağlık ve diğer alanlarda istihdam fırsatı sunmak.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!