İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Misyon ve Vizyon

MİSYON

Bölümümüzün misyonu, tecrübeli ve bilimsel yeterliğe sahip eğitim kadrosuyla, kapsamlı programıyla ve üniversitemizin güçlü altyapı desteğiyle İngilizce ve Türkçe dillerini çok iyi düzeyde bilen, her iki dilin kültürel alt yapısına hâkim, bilimsel yöntemler çerçevesinde ve çağın gerekleri doğrultusunda edebiyat, hukuk, tıp medya ve iletişim, siyaset bilimi, ekonomi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde yazılı ve sözlü çeviri yapabilecek, mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış nitelikli mütercim ve tercümanlar yetiştirmektir.

VİZYON

Bölümümüzün vizyonu, çeviribilim alanında eğitim ve araştırma kalitesi yüksek; yayın ve proje üretiminde hem ulusal hem uluslararası sektörde ismi anılan; entelektüel ve kültürel anlamda tercih edilen; bilim ve eğitim dünyasına katkıda bulunan; sektörün geleceğinde söz sahibi olacak mütercim ve tercümanlar yetiştiren bir bölüm olmaktır.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!