Adli Bilimler Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

ADLİ BİLİMLER DOKTORA PROGRAMI

ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Son Başvuru Tarihi : 14.08.2022

ALES Puan Türü : SAYISAL (En az 55)

Bilim Sınavı Tarihi: 16.08.2022 (Sınavla ilgili detaylar ayrıca duyurulacaktır.)

BAŞVURU KOŞULLARI:

Değerli aday öğrencilerimiz,

2022-2023 Güz Dönemi Online Başvurular 06.06.2022 tarihi itibarı ile başlayacaktır. Başvurular 14 Ağustos 2022 Pazar günü sona erecektir.

Adayların ilgili puan türündeki ALES puanının %50’si, bilim sınavının % 30’u, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının % 20’si alınacaktır.

Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması gerekmektedir.

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

–Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Yüksek Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi

-YDS sınav sonuç belgesi (veya eşdeğer sınav sonuç belgesi)

-Kimlik fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ

Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Belgesini İndirmek İçin Tıklayın

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

ADLİ BİLİMLER DOKTORA PROGRAMI ÜCRETİ: 76.890 TL

* Doktora Programlarında Üsküdar Üniversitesi Tezli Yüksek Lisans programlarından mezun öğrencilerine %20 burs uygulanmaktadır.

Doktora bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.