Adli Bilimler Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

Değerli Aday Öğrencilerimiz,

2020-2021 akademik yılı bahar yarı yılı başvurularımız başlamıştır. Başvurular 29 Ocak 2021 Cuma günü sona erecektir.

ADAYLARDA ARANACAK ÖZEL KOŞULLAR

ALES sonuç belgesi (ALES sonucunun 55 puan ve üzeri olması)

Programa kabul edilecek öğrenciler; ALES puanının %50 ‘si, yabancı dil sınavı puanının %30’u, Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının 100 lük sisteme çevrilmiş halinin %20 si alınarak yapılacak hesaplama sonucunda başarı sırasına göre alınacaktır.

Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması gerekmektedir.

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

–Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Yüksek Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi

-YDS sınav sonuç belgesi (veya eşdeğer sınav sonuç belgesi)

-Kimlik fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ

Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Belgesini İndirmek İçin Tıklayın

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

ADLİ BİLİMLER DOKTORA PROGRAMI ÜCRETİ: 43.980,00 TL

* Doktora Programlarında Üsküdar Üniversitesi Tezli Yüksek Lisans programlarından Mezun öğrencilerine %20 burs uygulanmaktadır.

ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Doktora bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.