Adli Bilimler Doktora Programı Başvuru ve Ücretler

ADLİ BİLİMLER DOKTORA PROGRAMI

2021-2022 Güz Yarıyılı Online Başvuruları 08.06.2021 tarihinden itibaren başlayacaktır.

ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Son Başvuru Tarihi : 03.09.2021

Bilim Sınavı Tarihi  : 10.09.2021

ALES Puan Türü : SAYISAL

BAŞVURU KOŞULLARI:

Değerli aday öğrencilerimiz,

2021-2022 akademik yılı güz yarı yılı başvurularımız başlamıştır. Başvurular 3 Eylül 2021 Cuma günü sona erecektir.

10 Eylül Cuma günü saat 09:00’da yapılacak yazılı bilim sınavı tek oturumda ve yüz yüze yapılacaktır.

Sınav yeri bilgileri aşağıda belirtilmiştir.

SINAV YERİ:

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ

Merkez Yerleşke E Blok

İcadiye Bağlarbaşı Cad. No:35

Üsküdar / İstanbul

Doktora Programına kabul edilecek öğrencilerin;

ALES puanının: %50‘si,

Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının 100’lük sistemdeki karşılığının: %20’si

Bilim sınavının: %30’u

hesaplanarak programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Asil ve yedek listeler eş zamanlı ilan edilecek, asil kayıt hakkı kazanan adaylara 7 işgünü kayıt süresi tanınacak ve peşinden yedek listeden kayıtlara başlanacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında ALES belgesini, kimlik bilgilerini başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Doktora programına öğrenci kabulünde anadilleri dışında Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması gerekmektedir.

NOT: KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR SINAV SONUÇLARI İLAN EDİLDİKTEN HEMEN SONRA KAYITLARINI YAPTIRABİLİRLER.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER

–Yüksek Lisans diplomasının aslı veya onaylı kopyası

-Yüksek Lisans not belgesinin (transkript) aslı veya onaylı kopyası

-ALES sınav sonuç belgesi

-YDS sınav sonuç belgesi (veya eşdeğer sınav sonuç belgesi)

-Kimlik fotokopisi

-Fotoğraf (2 Adet)

YABANCI DİL SINAVLARI EŞDEĞERLİKLERİ

Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Belgesini İndirmek İçin Tıklayın

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

ADLİ BİLİMLER DOKTORA PROGRAMI ÜCRETİ: 51.260,00 TL

* Doktora Programlarında Üsküdar Üniversitesi Tezli Yüksek Lisans programlarından mezun öğrencilerine %20 burs uygulanmaktadır.

Doktora bursları hakkında bilgi almak için tıklayınız.