Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Yazılım Mühendisliği (İngilizce) Misyon ve Vizyon

Misyon

Gelecek vadeden bir mühendislik alanı olan Yazılım Mühendisliği, uygulamaların tasarlanması, geliştirilmesi, oluşturulması, işlenmesi ve sürdürülebilir olmasını sağlayan dersleri vermeyi amaçlamaktadır. Hem yazılım hem de donanım tabanlı olan üretim geliştirme süreç yönetimi, bölümün en önemli görevlerinden biridir. Bölümün temel akademik misyonu, kendini yenileyen, yenilikçi ve iyi donanımlı mühendisleri yetiştirmek ve temel mühendislik bilimleri ile çevrili bir mühendislik yapısı oluşturmaktır. Problemin tespiti, problemin çözümü için çözüm yeteneğinin geliştirilmesi ve disiplinler arası alanlarla işbirliği yapmanın teşvik edilmesi, bölümün sosyal misyonunun ana kapsamıdır. Yazılım Mühendisliği mezunları, yaygın olarak bilgisayar sistemleri ve yazılımları, mobil uygulama geliştirme süreçleri, web tabanlı ve gömülü sistem üretim tesislerini tasarlama alanlarında istihdam edilmektedirler. Son zamanlarda, sağlık alanında sağlık mühendisliği uygulamalarına ve endüstriyel firmalar için yapay zeka çözümlerine yaygın bir yönelim bulunmaktadır.

Vizyon

Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunları, mühendislik uygulamalarının geliştirilmesine katkıda bulunan, alanlarında yenilikçi, öncü kişiler olarak itibar görecektir. Mezunlarımız, yaşadıkları dünyaya değer katan üretken, duyarlı, işbirlikçi özellikleri ile ve mühendislik yeterlilikleri ile çevresine örnek olacaklardır. Bölüm, öğrencilerin tutkuyla çağdaş alanlara uyum sağlamalarına, öğrencilerin bilgi ve uzmanlıklarını geliştirmeye yönelik sağlık bilişimine odaklı çalışma yaparak eğitim verecektir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!