Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) FEDEK Akreditasyonu

FEDEK akreditasyonu nedir, neden önemlidir?

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği FEDEK, FEF (FEF - Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri) bölümlerinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmeti ilerletmek amacıyla çalışmalarını yürütmektedir.

FEDEK, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) gibi farklı disiplinlerdeki öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. FEDEK, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmaktadır.

Güvenilirlik ve şeffaflık ilkesi önemli

Üniversite eğitiminin nitelikli, şeffaf ve güvenilir olması Bologna süreci açısından büyük önem taşımaktadır. Eğitim öğretim boyunca sunulan programların ve araştırma çalışmalarının bağımsız bir kuruluş tarafından düzenli olarak değerlendirilmeye alınması Üniversitelerin kendini geliştirmesine katkı sağlamaktadır.

Üsküdar Üniversitesi 5 farklı programla FEDEK akreditasyonu aldı

FEDEK tarafından ilk kez genel değerlendirmesi yapılan birinci örgün öğretim lisans programları ile ilgili akreditasyon kararında 14 Nisan 2018 tarihinden itibaren 5 farklı programa akreditasyon verildiği belirtildi. Üsküdar Üniversitesi; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe) ve Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) programları ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin Felsefe, Psikoloji (Türkçe) ve Psikoloji (İngilizce) programları, yapılan değerlendirmeler sonucunda FEDEK Akreditasyonu almaya hak kazandı.

Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce):

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 14 Nisan 2018 tarihinde verilen akreditasyon kararında Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinin 2017-2018 değerlendirme döneminde FEDEK tarafından ilk kez genel değerlendirmesi yapıldığı belirtilmiştir.

Buna göre, 14 Nisan 2018 tarihinden itibaren Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) programına 2 yıl süreyle akreditasyon verilmiştir.

FEDEK tarafından verilen akreditasyon belgesine ilişkin yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!