Asansör Konuşması: Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrencileri YarıştıMBG Moleküler biyoloji ve Genetik (MBG) (Ingilizce) bölümü öğrencileri, 2022-2023 güz döneminde Dr. Öğr. Üyesi Ayla Arslan’ın verdiği Special Topics in Bioengineering dersi kapsamında geliştirdikleri proje fikirlerini yarıştırdılar. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci, Rektör Yardımcısı ve MBG öğretim üyesi Prof. Dr. Muhsin Konuk ve MBG Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Sezer Zhmurov’un da juri üyesi olarak hazır bulunduğu yarışmada öğrenciler 19 takım halinde kıyasıya rekabet etti. ‘Asansör konuşması’ formatında 1 dakika içinde tamamlanması gereken sözlü sunumlar sonucunda 7 numaralı takımın sunduğu ‘Labofix’ birincilik kazandı.
Değerli Öğrencilerimiz,2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı'nda üniversitemizde yapılması planlanan Kurumsal İletişim Dış Etkinliklerinin listesi ekteki dosyadadır.Bütün öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.00 MDBF 2022-2023 Bölüm Seminerleri ve Kurumsal İletişim Dış Etkinlikler Listesi 08.12.2022.pdf
Değerli Öğrencilerimiz,2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı'nda üniversitemiz bölümlerine ait yapılması planlanan seminerlerin listesi ekteki dosyadadır.Bütün öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.MDBF 2022-2023 Bölüm Seminer Listesi .xlsx
20.05.2022 tarihinde, Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak hocamızın konuşmacı olduğu "Endometrial gene expression profiling of recurrent implantation failure after in vitro fertilization" konulu sunum ZOOM ile 10:30-11:00 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.
Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümü tarafından 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 14:30’da Merkez Yerleşke, Kuleli Konferans Salonunda "Biology at the Future and New Areas of Work for Biologists" etkinliği gerçekleştirilecektir.
04.06.2021 Alg Kaynaklı Paralitik ZehirlenmeBaşlangıç Tarihi : 04 Haziran 2021 10:30Bitiş Tarihi : 04 Haziran 2021 12.00Arş. Gör. Seda Kuşoğlu Gültekin lisans öğrencileri için “Alg Kaynaklı Paralitik Zehirlenme” isimli sunumunu gerçekleştirmiştir.
4-8 Mayıs 2020 tarihinde, Prof. Dr. Muhsin Konuk hocamızın konuşmacı olduğu "Multidisciplinary project on Medicinal Tar in the Mediterranean from medieval time to the present" konulu sunum Nermin Tarhan Salonu 11.00-13.00 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.
25.11.2019 tarihinde, Dr. Öğr. Üyesi Shirin Tarbiat hocamızın konuşmacı olduğu "Traditional Medicine & Herbal Technology" konulu sunum Nermin Tarhan Salonu 09:00-12:02 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.
18.11.2019 tarihinde, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Öz hocamızın konuşmacı olduğu "Regulation of adult neurogenesis in the mammalian brain" konulu sunum Nermin Tarhan Salonu 09:00-12:01 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.
11.11.2019 tarihinde, Prof. Dr. Muhsin Konuk hocamızın konuşmacı olduğu "Multidisciplinary project on Medicinal Tar in the Mediterranean from medieval time to the present" konulu sunum Nermin Tarhan Salonu 09:00-12:00 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.
22.10.2019 tarihinde, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Öz hocamızın konuşmacı olduğu "Nörogelişimsel bozukluklarda oreksinerjik sistem" konulu sunum Nermin Tarhan Salonu 09:00-12:00 saatler arasında gerçekleştirilmiştir.
Bu yıl yapılan etkinlikte katılımcı sayısı toplamda 355 kişidir. Üniversite katılım detayları aşağıdaki gibidir:2 kişi Biruni Üniversitesi'nden, 1 kişi Celal Bayar Üniversitesi'nden, 28 kişi Ege Üniversitesi'nden, 6 kişi Fırat Üniversitesi'nden, 5 kişi Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden, 5 kişi Haliç Üniversitesi'nden, 11 kişi İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden, 3 kişi İstanbul Teknik Üniversitesi'nden, 5 kişi İstanbul Üniversitesi'nden, 2 kişi Kırıkkale Üniversitesi'nden, 1 kişi Kocaeli Üniversitesi'nden, 18 kişi Marmara Üniversitesi'nden, 1 kişi Namık Kemal Üniversitesi'nden, 1 kişi Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden, 2 kişi Okan Üniversitesi'nden, 9 kişi Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden, 39 kişi Yıldız Teknik Üniversitesi'nden, 4 kişi Kurum Dışı ve 212 kişi Üsküdar Üniversitesi'nden katılımcı bulunmuştur.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 4. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 6 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:MURAT YASA (AROMSA): Mühendislik ve BaşarıProf. Dr. LEVENT TRABZON (İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Mikro/Nano-Üretim Yöntemleri ile Biyolojik/Tıp Uygulamaların GeliĢtirilmesiYrd. Doç. Dr. HÜSEYİN OZAN TEKİN (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Medikal Radyasyon Kavramı ve KaynaklarıYrd. Doç. Dr. MURAT ÖZMEN (YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ): Tıpta PolimerlerProf. Dr. TAYFUN UZBAY (ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ): Çocukluk Düşlerinden Akademisyenliğe: Bir Bilim HikâyesiDoç. Dr. KORKUT ULUCAN (MARMARA ÜNİVERSİTESİ): Spor Genetiği ve Gen Dopinginde Güncel Moleküler BiyobelirteçlerBiyomühendislik ve genetik günü için yapılan sayımda; 150 kişi Üsküdar Üniversitesinden, 30 kişi Marmara Üniversitesinden, 20 kişi İstanbul Atatürk Anadolu Lisesinden, 6 kişi Acıbadem Üniversitesinden, 6 kişi Fatih Üniversitesinden, 3 kişi İstanbul Üniversitesinden, 2 kişi Boğaziçi Üniversitesinden, 1'er kişi Yıldız Teknik, Yeditepe, Düzce ve Okan Üniversitelerinden, Kurumu belli olmayan 11 kişi toplamda 233 katılımcı sayısı elde edilmiştir.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 30 Nisan tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Doç. Dr. Tunç Çatal: Mikrobiyal Elektroliz Hücre TeknolojisiMurat Yasa: Kaliteli Mühendis İhtiyacıProf. Dr. Selim Çetiner: Küreselleşme Sürecinde GDO’lar ve BiyogüvenlikDoç. Dr. Seda Kızılel: Hücre Tepkisine Rehberlik Edecek Biyolojik Tabanlı Yumuşak MalzemelerProf. Dr. Safiye Sağ Erdem: Hesaplamalı Kimya Yöntemleri ve Akılcı İlaç TasarımıDoç. Dr. Ali Koşar: Hidrodinamik Kavitasyonun Biyomedikal UygulamalarıYapılan sayımlarda Kurum içi ve Kurum Dışı toplam 147 katılımcı elde edilmiştir.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 2. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 9-10 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Açılış KonuşmasıProf. Dr. Selahattin Gültekin: Nörobilimde Mühendislik UygulamalarProf. Dr. Tayfun Uzbay: Nöral PlastisiteYrd. Doç. Dr. Kenan Ateş: Yetişkin Nörogenezi ve Nöral Rejenerasyonunda Hücre Tedavisi Olarak Nöral Kök Hücreler ve 3D Hidrojel SistemiDr. Volkan Özgüz: Nöronlardan Kognitif Bilgi İşlem Sistemlerine: Bir Mühendis Beyin'i Anlamaya ÇalışıyorProf. Dr.Oğuz Tanrıdağ: Beyindeki Dil Sistemi: Bir Doğal Nöromühendislik ÖrneğiProf. Dr. Nihan Erginel Ünaltuna: Nörodejeneratif Hastalıkların Moleküler MekanizmalarıProf. Dr. Uğur Sezerman: Nörolojik Hastalıklarda “Omik” Verilerin Bütünleyici Analizi ile Kişisel Hastalık Oluşum Mekanizmalarının Aydınlatılması ve Kişisel Tıp UygulamalarıProf. Dr. Sevil Atasoy: Biyologların Önlenemez YükselişiYapılan sayımlarda Kurum içi ve Kurum Dışı ortalama 170 katılımcı bulunmaktadır.
Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 1. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği 3-4 Mayıs tarihlerinde Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans salonunda gerçekleşmiştir. Etkinlikteki konuşmacıların konu başlıkları şöyledir:Doç. Dr. Tunç Çatal (Marmara Üniversitesi): Kök Hücrelere Güncel yaklaşımDoç. Dr. Fatıma Yücel (TÜBİTAK-MAM) :TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü (GMBE) Çalışma Alanları ve Tanı Teknolojisi Alanında Yapılan ÇalışmalarDoç. Dr. Mustafa ÇAKIR (Marmara Üniversitesi): Biyomühendislik ve Genetik Eğitiminin Ortaöğretimdeki Yeri ve ÖnemiProf. Dr. Engin ULUKAYA (Uludağ Üniversitesi): Kanser Kök HücreProf. Dr. Selahattin GÜLTEKİN (Üsküdar Üniversitesi) : Mühendislik ve Tıp Bilimleri Arasındaki Köprü: BiyomühendislikMurat YASA (Aromsa): Kaliteli Mühendis İhtiyacı