Görsel İletişim Tasarımı Misyon ve Vizyon

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Misyonu ve Vizyonu

Misyon: Görsel İletişim Tasarımı Bölümü kapsamlı ve güncel ders programıyla; tasarım bilim ve disiplinlerine hâkim, iletişimin tasarımını yapabilecek araçların önemini kavramış, temel uygulama pratikleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi, eleştirel düşünen, yaratıcı, duyarlı, mesleki etik değerleri özümsemiş, ilgileri doğrultusunda uzmanlaşmaya yönelmiş öğrenciler yetiştirme misyonunu benimsemiştir.

Vizyon: Bölümün vizyonu; iletişim sanatları ve tasarım alanlarında bilimsel, üretken, yenilikçi, özgün ve evrensel, gelişen teknolojiyi çalışmalarına yansıtma yeteneğine sahip öğrenciler yetiştirerek nitelikli tasarımlara imza atabilmelerini sağlamaktır. Eğitim öğretimde dijital iletişim teknolojilerini en üst kapasitede kullanmakta olan bölümün, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde gerek yetiştirdiği kalifiye mezunlarla gerekse de akademik kadrosuyla uluslararası düzeyde tanınır olması planlanmaktadır. Bölümden yetişecek profesyonellerin bir yandan ilgili sektörlerde bir yandan da ilgili akademik alanlarda önemli görsel iletişim, tasarım vb. alanlarda önemli çalışmalar ortaya koymaları beklenmektedir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!