Üsküdar Üniversitesi 12 Patent Başvurusu İle Vakıf Üniversiteleri Arasında 2. Sırada

AR-GE çalışmalarını önemseyen Üsküdar Üniversitesi’nin başarısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın paylaşımıyla da tescillendi. Varank’ın yaptığı açıklamaya göre; TÜRKPATENT'in 2022 yılı ilk 6 ay istatistiklerine bakıldığında patent başvurusunda bulunan ilk 50 kuruluş arasında 14 üniversite yer aldı. Üniversiteler tarafından 333 patent ve faydalı model başvurusu yapılırken, 12'şer başvuru ile en fazla patent başvurusu yapan üniversiteler Üsküdar Üniversitesi de bulunuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Patent ve Marka Kurumuna yılın ilk 6 ayında 126 bin 783 yerli sınai mülkiyet başvurusu yapıldığını açıkladı. Varank yaptığı yazılı açıklamasında TÜRKPATENT'e bu yılın ilk yarısında yapılan sınai mülkiyet başvurularıyla alakalı istatistiki bilgi paylaşımında bulundu.

İlk 50 kuruluş arasında 14 üniversitenin yer aldığı patent başvurusunda Üsküdar Üniversitesi de 12'şer başvuru ile en fazla patent başvurusu yapan üniversiteler arasında üçüncü sırada yer aldı.

Varank açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Başvurularda öne çıkanlar

“TÜRKPATENT'in 2022 yılı ilk 6 ay istatistiklerine bakıldığında patent başvurusunda bulunan ilk 50 kuruluş arasında 14 üniversite yer aldı. Üniversiteler tarafından 333 patent ve faydalı model başvurusu yapıldı. En fazla patent başvurusu yapan üniversiteler arasında ilk sırayı 17'şer başvuruyla Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi paylaşırken ikinci sırada 13 başvuru ile Erciyes Üniversitesi, üçüncü sırada ise 12'şer başvuru ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ve Ege Üniversitesi yer aldı.”

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ