Değerli Araştırmacılarımız,
CORNET Programının 30. Çağrısı ile KOBİ’lerin rekabet öncesi kapasitelerini artıracak ihtiyaçlarına yönelik projelerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Söz konusu çağrı ile desteklenecek projelerin KOBİ ihtiyaçları doğrultusunda akademi ortağınca gerçekleştirilmesi, çıktıların ise birden fazla KOBİ’nin faydasına olması ve çıktıların yaygınlaştırılması beklenmektedir.
30 Eylül 2020 tarihine kadar açık kalacak olan çağrı ile Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çekya, Hollanda, İsviçre, Kanada, Peru ve Polonya ile iş birliğine olanak tanınmaktadır.
Çağrı ile en az 2 üye ülkenin yer aldığı iş birliği projeleri desteklenebilecektir.
Uluslararası başvuruda her ülkeden üçer paydaşın yer alması gerekmektedir: AR-GE ve inovasyon faaliyetlerini sürdürecek akademi ortağı, KOBİ şemsiye kuruluşu ve KOBİ’lerden oluşan bir Kullanıcı Grubu.
Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin akademi ortağı (yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları) tarafından yapılması gerekmektedir.
Proje konularının, bir KOBİ Şemsiye Kuruluşu tarafından belirlenen ihtiyaçlara göre şekillendirilmesi gerekmektedir. KOBİ şemsiye kuruluşunun, belirli bir alandaki KOBİ’leri temsil etmesi ve KOBİ’lerin ihtiyaçlarını tespit edebilir olması beklenmektedir. İhracatçı birlikleri, ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri ve meslek birlikleri KOBİ şemsiye kuruluşu olarak değerlendirilebilecektir.
Başvurularda en az 3 KOBİ’den oluşan bir Kullanıcı Grubu tanımlanmalıdır. Kullanıcı Grubu’nun yılda en az 2 kez proje ekibi ile bir araya gelmesi gerekmektedir. Kullanıcı grubunun, proje ekibinin çalışmalarını yönlendirici, projenin verimliliğinin artırılmasına yönelik bilgiler sağlaması beklenmektedir.
Başarılı bulunan projelerde yer alan Türkiye'deki araştırma ekibi için TÜBİTAK tarafından proje süresi boyunca maksimum 1.000.000 TL (PTİ ve kurum hissesi hariç) araştırma desteği sağlanabilecektir. Maksimum proje süresi 24 ay olabilmektedir.
Uluslararası çağrı metnine CORNET çağrı sayfasından, detaylı bilgilere ise TÜBİTAK çağrı sayfasından ve ulusal süreçler dokümanından ulaşılabilir.
Saygılarımızla
TÜBİTAK - Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
- 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ile 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği
- 2209 PROJELERİ ÇAĞRISI AÇILIYOR !
- Tübitak Japonya İkili İş Birliği Çağrısı
- 2566 – TÜBİTAK – Çin Ulusal Doğal Bilimler Vakfı (NSFC) İkili İş Birliği Programı Deprem Araştırmaları Çağrısı Başvuru Tarihi Uzatıldı
- BİDEB 2211 - Yurt İçi Doktora Burs Programları 2023 Yılı 1. Dönem Başvuru Sonuçları Açıklandı!
- TÜSEB A2-01 Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik Proje Çağrısı
- TÜSEB A2-01 Yüksek Lisans Öğrencilerine Yönelik Proje Çağrısı
- Ufuk Avrupa projesinde 1. aşama başvurusunu geçerek 2. aşama başvurusu için onay almıştır.
- TÜBİTAK - TEYDEB (1501) projesi kabul almıştır.
- Proje Yazım Süreçlerinde Lucid Uygulamaları Eğitimi