Yenilikçi girişim fikirlerine destek olmak amacıyla kurulan BrainPark Kuluçka Merkezi, ekosistemdeki kamu ve özel paydaşların bir araya geldiği bir törenle açıldı. Kurdele kesme töreni ve açılış konuşmalarının ardından katılımcılar BrainPark girişim ekiplerinin fikir sunumlarını dinledi.
Etkinliğe kamu tarafından Üsküdar Kaymakamlığı, Pendik Kaymakamlığı ve KOSGEB İstanbul İMES Müdürlüğü katılım gösterirken, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, İbni Haldun Üniversitesi, Haliç Üniversitesi ve İrlanda Dublin Üniversitesi teknoloji transfer birimlerinin yöneticileri de açılış etkinliklerinde katılımcı olarak yerini aldı. Ege Kariyer, Siber İletişim, Emsaş İnşaat, Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayii, PGA Akademi, Gema3D Baskı Teknolojileri ve Ozztech Bilgi Güvenliği şirketlerinin yöneticileri de iş dünyası paydaşları olarak davetliler arasındaydı.
BrainPark kuluçka programında biyoteknoloji, ileri sağlık çözümleri, yapay zekâ teknolojileri, akıllı ve mobil teknolojiler, perakende teknolojileri ve sosyal girişimcilik alanlarında yenilikçi iş fikirleri bulunuyor. Etkinliğin ikinci bölümde BrainPark Kuluçka Merkezi ilk dönem girişim ekipleri sahneye çıkarak katılımcılara kendi girişim sunumlarını gerçekleştirdi. Girişimcilerin gerçekleştirdikleri sunumlar katılımcılardan büyük beğeni topladı. Sunumların ardından düzenlenen kokteylde katılımcılar birbirleriyle tanışma, fikirlerini paylaşma ve yeni fırsatları değerlendirme imkânı buldular.
Sahneye çıkan girişim ekiplerinin sundukları çözümler;
HiDNA – DNA ve genetik tabanlı bir gelecek vizyonuyla bir araya gelen HiDNA ekibi, tüm CRISPR teknoloji yöntemlerinin tek bir çatı altında toplandığı eğitim ve deneyim seti Crispr Valley ürünü ile bu teknolojiyi herkese ulaştırmayı hedeflemektedir.
GNL Kolektif – Bilişim ve tasarım alanlarında öğrenim gören öğrencilerin kariyerlerinin erken aşamasında deneyim elde edebilmelerini hedefleyen kolektif bir sosyal girişimdir.
Midwifery – Anne sağlığı ve yeni doğan sağlığını yükseltmek için geliştirdikleri Ebebul uygulaması ile tele-tıp ve mobil sağlık çözümleri üzerinde çalışmalar gerçekleştiren akademik bir girişim.
Alcago – Sevilen markaların video reklamları içerisine oyunlar yerleştirerek markalar ve müşterileri buluşturan eğlenceli bir indirim platformudur.
Clip – Kişisel bakım işletmelerine kapsayıcı bir pazarlama platformu sunarken, kullanıcılarının ise en kısa sürede en doğru seçimi yapmalarına yardımcı olarak hayatlarını kolaylaştıran bir mobil uygulamadır.
Connectome – Tüketici nörobilimi ve nöropazarlama araştırmalarına ARGE ve yapay zeka odaklı yeni bir bakış getirmek hedefleyen Connectome ekibi geliştirdikleri çözümleri kurumsal firmalara sunmaktadır.
Mutlu Patiler – Geliştirdikleri mobil uygulama içerisinde kullanıcılara çeşitli görevler verirken reklam izleterek elde edilen gelirlerle sokak hayvanlarına yardım etmeyi hedefleyen bir sosyal girişimdir.
- 2209 PROJELERİ ÇAĞRISI AÇILIYOR !
- Tübitak Japonya İkili İş Birliği Çağrısı
- 2566 – TÜBİTAK – Çin Ulusal Doğal Bilimler Vakfı (NSFC) İkili İş Birliği Programı Deprem Araştırmaları Çağrısı Başvuru Tarihi Uzatıldı
- BİDEB 2211 - Yurt İçi Doktora Burs Programları 2023 Yılı 1. Dönem Başvuru Sonuçları Açıklandı!
- BİDEB 2210 - Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programları 2023 Yılı 1. Dönem Başvuru Sonuçları Açıklandı!
- Akademisyenimizin Burs Başarısı!
- Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Simge Arkan Özdemir
- TÜBİTAK - TEYDEB (1501) projesi kabul almıştır.
- Proje Yazım Süreçlerinde Lucid Uygulamaları Eğitimi
- Üsküdar Üniversitesi & Memorial Sağlık Grubu Üniversite Sanayi İşbirliği Protokolü