Biyoteknoloji Girişimci ve Yatırımcılarına Yol Haritası” programı gerçekleştirildi.
Üsküdar Üniversitesi AR-GE ve Yenilik Politikaları Direktörlüğünün düzenlediği “Adım Adım Biyogirişimcilik: Biyoteknoloji Girişimci ve Yatırımcılarına Yol Haritası” programı gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Sevgi Salman Ünver’in konuşmacı olarak katıldığı programda Ünver, bugün yeniliklerden bahsediyorsak temelinde inovasyonun yattığını söyledi. Artık birçok hasta için daha çok umutluyuz diyen Ünver, aşı sürecinin teknolojiyi de test ettiğini kaydetti.
“Bugün yeniliklerden bahsediyorsak temelinde inovasyon yatıyor”
Zoom webbinar üzerinden gerçekleşen, moderatörlüğünü Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı Cihan Kaplan’ın üstlendiği programda İnovasyonun gelişiminden bahseden Genomedis Biyoteknoloji Kurucusu Dr. Sevgi Salman Ünver “İnovasyon, yıllar içerisinde farklı şekillerde ortaya çıktı. Bugün yeniliklerden bahsediyorsak, yeni tip çözümlerden bahsediyorsak bunların temelinde aslında inovasyon yatıyor. Eski tarz inovasyon daha kapalı bir sistemdi. Daha çok büyük şirketlerin liderlik ettiği ya da belli kurumların itici güç olduğu ortamlardı. 2000’li yıllardan sonra bilgileri paylaşarak daha çok iş birlikleri ile açık inovasyona geçildi. Açık inovasyonda, inovasyonu geliştirmek için bir yerde eksik kaldı. Eksik kaldığı yerde ise takımyıldızları inovasyon modeline geçildi.” İfadelerini kullandı.
“Artık birçok hasta için daha da çok umutluyuz”
Bioteknolojinin süreçleri ve Covid-19 sürecinden değinen Ünver: “Yıllardır biyoteknoloji üretmek için önemli bir alan olarak görüldü. Fakat bir takım teknik ve teknolojik yetersizlikler nedeniyle biyoteknoloji hayal ettiği kadar hızlı gidemedi. Örneğin gen teknolojileri her zaman için hayal oldu ama teknik konular bu gelişmeyi biraz yavaş seyrettirdi. Özellikle bilişim teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte biyoteknoloji yenilik üretmek için bir lokomotif olma sürecine başlamıştı. Covid 19 ile süreç çok daha hızlandı. Yıllardır oluşturmaya çalışan tedavi modelleri yıllar boyu yapılmaya çalışan ulaşılmaya çalışılan hedefler sıra dışı bir süreçte, sıra dışı hızlanarak RNA teknolojisini uygulanabilir hale getirdi. Aşı süreci teknoloji test etti. Artık birçok hasta için daha da çok umutluyuz.” Dedi.
“Biyobilgisayarların çok önem kazanacağını görüyoruz”
Dr. Sevgi Salman Ünver “Biyoteknoloji çağında en önemli alanlar ne olacak diye bir raporu incelediğimizde, bio bilgisayarların çok önem kazanacağını görüyoruz. Canlı verisini işlemek, kodlamak, kullanmak saklamak, ürüne dönüştürmek, yapay zekâ bunlar geleceğin en önemli konuları. Yine biyomakineler canlı sistemlerle entegre çalışan sistemler, beyin makine arayüzleri, Nörolink konuları çok önemli. Belki de biz makinelerle iletişim kuracağımız bir sürece gireceğiz.” Şeklinde konuştu.
- 2515 COST Destek Programı ve 2519 COST Çalışma Grubu Destek Programı Bütçe Üst Limitleri Güncellendi!
- TÜBİTAK ARDEB ve TEYDEB Tarafından Desteklenen Projelere İlişkin Burs Miktarı Üst Sınırları Artırıldı!
- TÜBİTAK-ARDEB Tarafından Yürütülen 1001 Programının Proje Destek Üst Limiti Artırıldı!
- Mevcut TEYDEB Projelerinin Desteklerine İlişkin Gelişme
- 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı 2022 yılı 1. Çağrısı Sonuçları Açıklandı
- Üsküdar Üniversitesi 12 Patent Başvurusu İle Vakıf Üniversiteleri Arasında 2. Sırada
- BrainPark Kuluçka Merkezi Açılış Töreni Geniş Paydaş Katılımıyla Gerçekleştirildi.
- Üsküdar Üniversitesi TRGENMER ekibi ve BrainPark TTO ARGEYEP Direktörümüz Meltem BAYRAKTAR ile proje fikirleri toplantısı gerçekleştirdik.
- "Yaratıcı Girişimcilik ve İş Fikri Atölyesi” Gerçekleştirildi
- Biyoteknoloji Girişimci ve Yatırımcılarına Yol Haritası” programı gerçekleştirildi.