Haber Atölyesi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik bünyesinde bulunan Haber Atölyesi, öğrencilerin uygulama alanında kendilerini geliştirmeleri amacıyla faaliyetlerine devam eden bir uygulama birimidir. Haber Atölyesi faaliyetleri, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

Haber Atölyesi Eğitimleri

Haber Atölyesi tarafından düzenlenen gönüllü eğitim programlarına katılan öğrenciler, derslerde aldıkları akademik eğitimi pekiştirme imkânına sahip olmaktadır. Haber yazma, haber değerleri, görsel tasarım, habercilik ve toplum, haber fotoğrafçılığı gibi çeşitli konularda düzenlenen eğitimler İletişim Fakültesi öğrencilerinin hem akademik hem de uygulama alanında kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamaktadır. Öğrencilerin aldıkları eğitimler sırasında ürettikleri içerikler Haber Atölyesi tarafından çıkarılan Haber Üsküdar gazetesi ve haberuskudar.com internet sitesinde yayınlanmaktadır. Bu üretimler ulusal çapta düzenlenen yarışma ve organizasyonlara gönderilerek öğrencilerin rekabet ve motivasyon duyguları canlı tutulmaktadır.

Haber Atölyesi Etkinlikleri

Atölyede düzenlenen etkinliklere fakültenin akademik kadrosunun yanı sıra sektörde tanınmış isimler katılmakta ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaşmaktadır. Bu etkinlikler öğrencilerin sosyal çevrelerini geliştirmelerine ve yeni iş bağlantıları kurmalarına yardımcı olmaktadır.

Haber Atölyesinde öğrenciler, yeni nesil teknolojileri kullanma becerilerini geliştirecek teknik donanım imkânlarına da sahip olmaktadır. Atölyede öğrencilerin haber üretimi ve dijital tasarım süreçlerinde kullanabilecekleri Mac istasyonları, fotoğraf makineleri ve sunumlarda kullanılan projeksiyon cihazı bulunmaktadır.

Envanter eklenmemiş.
Doç.Dr. Gül Esra ATALAY

İF / Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı / SOBE / Yeni Medya ve Gazetecilik Anabilim Dalı / Ü.Ü. İLİMER Müdürü

CV Görüntüle Özgeçmiş Gül Esra ATALAY / (0216) 400 2222 : 2963