Facebook Pixel Code
Üsküdar ÜniversitesiKapat

Haber Atölyesi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik bünyesinde bulunan Haber Atölyesi, öğrencilerin uygulama alanında kendilerini geliştirmeleri amacıyla faaliyetlerine devam eden bir uygulama birimidir. Haber Atölyesi faaliyetleri, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

Haber Atölyesi Eğitimleri

Haber Atölyesi tarafından düzenlenen gönüllü eğitim programlarına katılan öğrenciler, derslerde aldıkları akademik eğitimi pekiştirme imkânına sahip olmaktadır. Haber yazma, haber değerleri, görsel tasarım, habercilik ve toplum, haber fotoğrafçılığı gibi çeşitli konularda düzenlenen eğitimler İletişim Fakültesi öğrencilerinin hem akademik hem de uygulama alanında kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamaktadır. Öğrencilerin aldıkları eğitimler sırasında ürettikleri içerikler Haber Atölyesi tarafından çıkarılan Haber Üsküdar gazetesi ve haberuskudar.com internet sitesinde yayınlanmaktadır. Bu üretimler ulusal çapta düzenlenen yarışma ve organizasyonlara gönderilerek öğrencilerin rekabet ve motivasyon duyguları canlı tutulmaktadır.

Haber Atölyesi Etkinlikleri

Atölyede düzenlenen etkinliklere fakültenin akademik kadrosunun yanı sıra sektörde tanınmış isimler katılmakta ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaşmaktadır. Bu etkinlikler öğrencilerin sosyal çevrelerini geliştirmelerine ve yeni iş bağlantıları kurmalarına yardımcı olmaktadır.

Haber Atölyesinde öğrenciler, yeni nesil teknolojileri kullanma becerilerini geliştirecek teknik donanım imkânlarına da sahip olmaktadır. Atölyede öğrencilerin haber üretimi ve dijital tasarım süreçlerinde kullanabilecekleri Mac istasyonları, fotoğraf makineleri ve sunumlarda kullanılan projeksiyon cihazı bulunmaktadır.

Envanter eklenmemiş.
Süleyman İRVAN Süleyman İRVAN CV
İF / Yeni Medya ve Gazetecilik / Bölüm Başkanı
Süleyman İrvan, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda, yüksek lisansını ABD’de University of West Florida’da, doktorasını da Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde gazetecilik alanında tamamladı. 1999-2002 yılları ... [ » ]