Üsküdar Üniversitesinde gerçeği aratmayan tatbikat

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı desteğiyle Çarşı Yerleşkede AFAD ve Kızılay Kulübü acil durum eğitimi gerçekleştirdi. Yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatı öğrencilerin katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Can güvenliğini en üst seviyede tutan, olası bir durumda can ve mal kaybının önüne geçmeyi önemseyen Üsküdar Üniversitesi tatbikatlarına bir yenisini daha ekledi.

Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi akademik ve idari personelin katılımıyla yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

İlk olarak siren seslerinin duyulmasıyla birlikte başlayan tatbikat, öğrencilerin toplanma alanına gelmesi, ardından tatbikatın başarıyla tamamlanmasında gerekenler aşama aşama ele alındı, uygulandı.

AFAD Kulübü öğrencileri tarafından Kızılay Kulübü öğrencilerine ulaştırılan konu mankeni camdan aşağı iplerle güvenli bir şekilde transferi sağlandı.

Hızlı ve güvenli bir şekilde başarıya ulaştı


Kalabalık öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleşen “Yangın Tatbikatı” AFAD Kulübü öğrencileri ve Kızılay Kulübü öğrencilerinin birlikte uyum halinde hareket etmesi ile hızlı ve güvenli şekilde başarıya ulaştı.



 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)