İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası Arenada Birçok Çalışma Ortaya Koydu

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) 2022 Bahar Döneminde birçok uluslararası çalışmaya ev sahipliği yaptı. Farklı disiplinlerden öğretim görevlisi ve öğrenciler çeşitli uluslararası eğitim ve etkinliklerde yer alarak Üsküdar Üniversitesini başarıyla temsil etti. Dünyanın farklı üniversitelerinden öğretim görevlilerini misafir eden fakülte, karşılıklı iş birliği ve dostluk anlaşmalarının gelişmesine katkı sağladı.

Erasmus+ ile yurt dışı deneyimi…

İTBF Sosyoloji Bölümünden Arş. Gör. Bengi Çakmak Erasmus+ programının öğretim elemanlarına sağladığı hareketlilik desteği kapsamında 14-18 Şubat tarihleri arasında Avusturya'nın başkentinde bulunan Viyana Üniversitesi’nde eğitim aldı.

Psikoloji (İngilizce) Bölümü’nden Arş. Gör. Hasan Özdemir aynı program kapsamında 15-20 Mayıs tarihleri arasında İtalya'nın Bologna kentindeki Bologna Üniversitesi’nde araştırma grubuna katıldı.

Psikoloji (Türkçe) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hazal Ayas Erasmus Programı kapsamında, Mart ayında Portekiz’deki Beira Interior Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ortak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunan Ayas, Psikoloji Bölümü ve Spor Bilimleri Fakültesindeki bölümlerin farklı derslerine misafir konuşmacı olarak katıldı. Bunun yanında üniversite Psikoloji bölümü bünyesindeki akademisyenler ile bir araya gelen Ayas, ortak proje ve araştırmalar için iş birliği çalışmalarında bulundu.

Romanya’daki Aurel Vlaicu Arad Üniversitesi’nin Eğitim Bilimleri, Psikoloji ve Sosyal Hizmet Fakültesi’nden Doç. Dr. Alina Maria Breaz 23-27 Mayıs tarihlerinde İTBF’yi ziyaret etti. Erasmus personel hareketliliği kapsamında derslere misafir olarak katılan Breaz öğrenci ve öğretim elemanlarıyla tanışıp Dekan Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve Erasmus Koordinatörleri ile de bir araya geldi.

30 Mayıs tarihinde Kanada’daki Concordia Üniversitesi’nin Dinler ve Kültürler Bölümü’nden Prof. Dr. Richard Foltz “Dünya Tarihinde İran” konulu İngilizce bir konuşma gerçekleştirdi. Foltz'un İran Tarihi başlıklı kitabı yakın zamanda İnkılap Yayınları tarafından Türkçeye çevrilerek basılmıştı. İTBF toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

İspanya’daki Complutense Madrid Üniversitesi’nin Psikoloji Fakültesi’nden Dr. Sara Esteban Gonzalo “COVID-19 Pandemisinin Ruh Sağlığı Sonuçları” başlıklı İngilizce bir seminer verdi. 1 Haziran günü İTBF Sokrates Salonunda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı. Erasmus personel hareketliliği kapsamında bir hafta süreyle Türkiye’yi ziyaret eden Gonzalo, Psikoloji (İngilizce) Bölümünde farklı derslerde misafir konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Asil Özdoğru: “Erasmus Programı öğrencilerin gelişimi için çok önemli”

İTBF Dekan Yardımcısı ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Asil Özdoğru, Erasmus hareketliliği kapsamında bahar döneminde 8 öğrencinin Avrupa’daki farklı üniversitelere ders almak amacıyla gittiğini ve Avrupa’nın farklı üniversitelerinden 13 öğrencinin de ders almak için İTBF’ye geldiğini belirtti. Öğrencilere her zaman Erasmus programını ve diğer uluslararası olanakları tavsiye ettiklerini vurgulayan Özdoğru, öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimleri açısından bu tarz olanakların çok yararlı olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. İbrahim Özdemir: “Öğretim görevlileri ve öğrencilerin uluslararası etkileşimlerini destekliyoruz”

2003-2010 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak görev yapmış olan İTBF Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir de öğrenci ve öğretim elemanlarının uluslararası etkileşimlerini her zaman desteklediklerini belirtti. Dönem başında fakültedeki uluslararası öğrencilerle ve Erasmus öğrencileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinlediklerini, Hedef Arkadaşlığı programıyla uluslararası öğrencileri desteklediklerini, Erasmus ve diğer programlarla öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini kolaylaştırdıklarını aktardı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)