Dünyanın önde gelen nörogörüntüleme laboratuvarı ile çalışacak…

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji (İngilizce) Bölümü öğretim üyesi ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Merve Çebi, Fransa Büyükelçiliği’nin Türk araştırmacılar için sağladığı sınırlı sayıdaki kısa süreli ‘doktora sonrası genç misafir araştırmacı’ bursunu almaya hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Çebi burs kapsamında Haziran ve Temmuz aylarında Fransa’nın Bordeaux Üniversitesi’ne bağlı Nörodejeneratif Hastalıklar Enstitüsü Nörofonksiyonel Görüntüleme Grubu (GIN-IMN) laboratuvarında misafir araştırmacı olarak görev aldı.

Laboratuvar sorumlusu Prof. Dr. Michel Thiebaut de Schotten’in davetiyle, dünyanın önde gelen nörogörüntüleme laboratuvarlarından biri olan GIN-IMN’yi ziyaret eden Dr. Çebi, burada fonksiyonel bellek ağlarının inme hastalarındaki yapısal bağlantısallık bozukluklarını incelemek üzere yeni bir çalışma başlattı.

Türkiye ile Fransa arasındaki akademik iş birliğini artırma amaçlı yapılan bu ziyaret ile ileriye yönelik yeni ortak çalışmaların da ilk önemli adımı atılmış oldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)