“Mana-i Harfi ile Zihin İnşası ve Anlam Arayışı” başlıklı seminer düzenlendi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57146

Üsküdar Üniversitesi, Risale-i Nur Enstitüsü ve Şekercihan Derneği iş birliğinde “Mana-i Harfi ile Zihin İnşası ve Anlam Arayışı” başlıklı seminer gerçekleştirildi. Düzenlenen seminere Alfaisal Üniversitesi Finans Bölümünden Prof. Dr. Necati Aydın konuk oldu. Dinsizliğin bir din gibi yayıldığına vurgu yapan Aydın, bilinçsiz bir deistlik olduğuna dikkat çekti. İnsanı var edenden koparan bir sürecin başladığına değinen Prof. Dr. Necati Aydın, insanın kendi hakikatini unuttuğunu söyledi. 

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Yuşa Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Prof. Dr. Necati Aydın, zihin inşası ve anlam arayışı başlığında önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Seminere Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nafi Yalçın da katıldı. 

"Bilinçsiz bir deistlik var” 

Dinsizliğin bir din gibi yayıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Necati Aydın, deist bir dindarlığın yaşandığını ifade etti. Aydın; “Dünyada en hızlı büyüyen din İslam değil, dinsizlik. Dinsizlik bir din gibi yayılıyor.  Bu durum Avrupa’da yüzde 50’yi geçmiş durumda. Müslümanlar içerisinde de bir artış var. Buradaki en büyük tehlike ise kişinin ‘inanıyorum’ deyip farkına varmadan gizli bir deistlik anlayışına sahip olması. Modern Müslümanlara baktığınızda ve zihinlerini sorguladığınızda bilinçsiz bir deistlik var. Dindar bile olsa deist bir dindarlık söz konusu. Bu çok büyük bir sorun, hayret edilebilecek durum…” ifadelerini kullandı. 

İnsanı var edenden koparan bir süreç başladı…

Seküler anlayışın etkin bir şekilde yayıldığını söyleyen Prof. Dr. Necati Aydın; “Bizi rabbimizden, insanı var edenden koparan bir süreç başladı. Kopuş şöyle yaşanıyor, önce insana; ‘Sende güç var, sen kendine inan, kendine güven, gücünü keşfet, gücüne güven, senin Allah’a ihtiyacın yok.’ diyorlar. Motivasyon, kişisel gelişim adı altında kişiyi Allah’tan koparan bir anlayışı, seküler anlayışı insanların zihnine enjekte ettiler. Mesela Tony Robbins der ki, ‘İçindeki sınırsız gücü keşfet, sende sınırsız güç var, o gücü keşfet o güce dayan.’ Biz bu mesajın çok etkin bir şekilde yayıldığını görüyoruz. Hatta, ‘Çaresizseniz çare sizsiniz’ diye bir fikir var. Aslında sözün tam tersi doğru. ‘Çare sizseniz çaresizsiniz.’ Çünkü sizde bir güç yok, neye dayanacaksınız, nasıl çare bulacaksınız? İşte aslında insanın içine düştüğü sorun da burada, insanın kendi hakikatini unutması…” şeklinde konuştu. 

“Mana-i Harfi ile Zihin İnşası ve Anlam Arayışı” başlıklı seminer soru cevap oturumunun yapılmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)