Somalili Heyet Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör’ü ziyaret etti

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41994

Somali Federal Parlamentosu Halk Meclisi Üyesi Sadiq Abdullahi Abdi ve Somali’nin Sesi Derneği Başkanı Hashim Abdullahi Abdi, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Somali uyruklu öğrencilerin Türkiye’de eğitim alma eğilimleri ve potansiyelleri değerlendirildi.

Üsküdar Üniversitesi, uluslararası arenada eğitim çalışmalarını yoğunlaştırırken, bölgesinde tercih edilen eğitim üssü olma yolunda ilerliyor. 

Somali Federal Parlamentosu Halk Meclisi Üyesi Sadiq Abdullahi Abdi ve Somali’nin Sesi Derneği Başkanı Hashim Abdullahi Abdi makamında Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’ü ziyaret etti.  Yapılan görüşme ile Uluslararası alanda Üsküdar Üniversitesi olarak marka adını güçlendirecek önemli bir adım daha atıldı.

Gerçekleştirilen buluşmaya Uluslararası Tanıtım ve Pazarlama Yöneticisi Göknur Gündoğar, Uluslararası Kayıt ve İletişim Ofisi Yöneticisi Dilbar Aliyeva ile Uluslararası Kayıt ve İletişim Ofisi Asistanı Ali Açıkgenç katılım sağladı.

Amerika, Avrupa yerine Türkiye’ye Üsküdar Üniversitesine…

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör, heyetin Üsküdar Üniversitesini çok beğendikleri, üniversitesinin Somali’de iyi bir algıya sahip olduğunu ziyaretçilerin kendilerine aktardığını söyledi. Heyetin aynı zamanda ülkede üniversite çağına gelen gençlerin Amerika, Avrupa gibi ülkeler yerine Türkiye’de Üsküdar Üniversitesinde eğitim almalarını tercih edebilecekleri yönünde görüş belirttiklerini de ifade eden Güngör, bu tutumun kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.  

Türkiye’de eğitim alma eğilim ve potansiyelleri değerlendirildi

Somali uyruklu öğrencilerin Türkiye’de eğitim alma eğilimleri ve potansiyellerinin değerlendirildiği görüşmede, Somalili öğrencilerin artmakta olan yurt dışı eğitim talebine Üsküdar Üniversitesi olarak nasıl yön verebileceği görüşüldü.

Üsküdar Üniversitesi 100’ün üzerinde ülkeden 4000 binden fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor

Uluslararasılaşma vizyonu ile hareket eden Üsküdar Üniversitesi, kültürel ve etnik çeşitliliğin zenginliğini taşıyan kampüsünde 100’ün üzerinde ülkeden eğitim almak için gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

Üsküdar Üniversitesi, eğitim alanında Türk markasının dünyanın farklı ülkelerinde konumlanmasını sağlayan markalaşma programı Turquality kapsamında 142 dünya üniversitesi ile eğitim işbirliği içinde farklı ülkelerden 4000’den fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)