Dijital Dünyada Gençlik Eğitimi” kapsamında 5 oturumdan oluşacak olan seminer dizimizin 2. oturumuyla karşınızdayız. u oturumumuzun konusu: Fantastik Dünyadan Küresel İllete: Dijital Mekanda K-pop Çatışması. K-pop tutkunları ve dijital dünya meraklıları, bu etkinlik tam size göre! K- pop'un büyülü evrenine dalarak, dijital platformlarda yaşanan çatışmaları eğlenceli bir şekilde ele alacağız.Tarih: 20 Aralık Cuma Saat: 20.00 Üniversite kültürü dersi kapsamındadır. Zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfHwGo35eEjhRNVk5CqC1fjaR1oyVzPiH4Ga6rEO5lrYRalg/viewform?usp=heade
”Dijital Dünyada Gençlik Eğitimi” kapsamında 5 oturumdan oluşacak olan seminer dizisi düzenledik. İlk oturumumuzla karşınızdayız: Dijital Dünya Bizi Nasıl Şekillendiriyor? Düşünün, her gün elimizdeki ekranlarla değişen alışkanlıklarımız, dijitalin etkisiyle yeniden tanımlanan dünyamız… Peki, bu değişim bizi nasıl etkiliyor? 13 Aralık Cuma Saat: 20.00 Zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.Üniversite kültürü dersi kapsamındadır.Katılım formunun doldurulması zorunludur.Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdy-cvbDB1_FMPPdJpsDnfH_18fw8lw6lG8uTUpRDq88jXTaA/viewform?usp=header
”Sahada Sosyal Hizmet Uzmanlığı” temalı etkinliğimizde bu sefer de 20 Kasım Çocuk Hakları günü bağlamında düzenlediğimiz Adliyede Sosyal Hizmet etkinliğimiz ile kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hepimizin yüreğinde bir yere dokunan çocukların haklarını, adalet sistemindeki yerlerini ve yaşadıkları zorlukları daha iyi anlamaya hazır mısınız?Bu etkinlik, hem mesleki hem de insani bir farkındalık yolculuğu olacak! Gelin, hep birlikte çocukların yanında duralım, haklarına sahip çıkalım.
Kızılay Ekibi ortaklığıyla, Sosyal Hizmet Kulübünün 2024-2025 Güz eğitim dönemi ilk etkinliği gerçekleşmiştir.“Sahada Sosyal Hizmet Uzmanlığı” temalı ilk etkinliğimizde önce Temel İlk Yardım Uygulaması ve Afet bilinci eğitimi verilmiştir.Diğer oturumumuzda ise Kızılay'da Sosyal Hizmet Uzmanlığı hakkında bilgi edinilmiş ve istihdam olanaklarını görüşülmüştür. Ayrıca, örnek vaka analizleri ele alınmıştır.
Uluslararası Sosyal Hizmet Danimarkada Sosyal Hizmet Eğitimi ve Çocuk Koruma Sistemihttps://uskudar.edu.tr/tr/icerik/44737/uluslararasi-sosyal-hizmette-danimarka-ele-alindi
"Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir" Konferansıhttps://uskudar.edu.tr/tr/icerik/42808/cumhuriyet-kimsesizlerin-kimsesidir
Sosyal Hizmet Konuşmaları: Endüstriyel Sosyal Hizmet
Beyaz Baston Haftası: Görme Engelli Sporcular Söyleşisi
Bölüm kulübümüz tarafından Haklar dizisi etkinliğinin ilki gerçekleşmiştir. "İnsan Hakları" konusu üzerine seminer verilmiştir.
Üsküdar Üniversitesi, Küreselleşme ve Gençlik Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜGEMER) tarafından “GSH Talks” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Sosyal Hizmetler bölümünden Prof. Dr. Abdullah Karatay, Dr. Öğr. Üyesi Abdülhakim Beki, Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Bekaroğlu Doğan ve Dr. Öğretim Üyesi Melike Boztilki konuşmacı olarak yer aldı. Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik öğrenciler tarafından yoğun ilgi ile takip edildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay tarafından engelli bireylerle iletişim konusunda seminer verilmiştir. Engelli bireylerle etkili bir iletişim için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılmıştır.
Üsküdar Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümü tarafından düzenlenen ‘Çocuğun Korunma Hakkı’ konferansı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. İsmail Barış'ın gerçekleştirdiği etkinliğe Hümanist Baro Kurucusu Avukat Seda Akço Bilen konuşmacı olarak katıldı. Çocuk bakımında ailelere sağlanan devlet imkanları, çocuk istismarı, istismara müdahale süreçleri ve sonuçlarına dair konuların ele alındığı konferansta istismar sonucunda faillere verilen cezalar ve sosyal hizmetlerinin özelleştirilmesi üzerine değerlendirilmelerde bulunuldu.
18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle "Çanakkale 1915'ten Rusya'ya Yakın Tarih Konuşmaları" başlıklı panel gerçekleştirilmiştir. Programda panelist olarak Sakarya Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi'nin Kurucu Müdürü Prof. Dr. Haluk SELVİ ile Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fehmi AĞCA yer almıştır.