Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Mezuniyet Projesi I dersinden sorumlu olan tüm öğrencilerimizin dikkatine:Mezuniyet Projesi I dersi için sunum tarihleri 29 Ocak 2025 Çarşamba “Görüntülü içerikler” ve 30 Ocak 2024 Perşembe “Radyo Programları ve Podcastler” şeklinde belirlenmiştir. Sunumlar her iki gün için de saat 10.00 itibarıyla başlayacaktır. Öğrencilerimizin sunumlar için belirlenen bu saatte Güney Yerleşke C-D Blok Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda bulunmaları projelerin zaman sıkıntısı yaşanmadan izlenip değerlendirilmesi açısından önem arz etmektedir.
“Çalınmış Güzellik Belgeseli Gösterimi ve Yönetmeni ile Söyleşi” başlıklı etkinlik 5 Aralık Perşembe günü saat 14.00’de Eflatun Adam Salonu’nda gerçekleşecektir. Tüm öğrencilerimiz davetlidir.Etkinlik adı: Çalınmış Güzellik Belgeseli Gösterimi ve Yönetmeni ile SöyleşiTarihi: 5 Aralık 2024Saat: 14.00Yer: Eflatun Adam SalonuKonuk: Yapımcı ve Yönetmen Birsen Hatipoğlu*Etkinlik Üniversitesi Kültürü dersi kapsamındadır.Not: Etkinlikler başta olmak üzere, fakülte ile ilgili önemli tüm gelişmelerden haberdar olmak için if.uskudar Instagram hesabını takip edebilirsiniz.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yakma Resim Sanatçısı Muammer Kırmızıgül ve Öğrencileri ile Workshop Etkinliği” başlıklı etkinlik 27 Kasım Çarşamba günü saat 12.30’da C-D Blok Fuaye Alanı’nda gerçekleşecektir. Tüm öğrencilerimiz davetlidir.Etkinlik adı: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yakma Resim Sanatçısı Muammer Kırmızıgül ve Öğrencileri ile Workshop EtkinliğiTarihi: 27 Kasım 2024Saat: 12.30Yer: Güney Yerleşke C-D Blok Fuaye AlanıKonuk: Yakma Resim Sanatçısı Muammer Kırmızıgül ve Öğrencileri*Etkinlik Üniversitesi Kültürü dersi kapsamındadır.Not: Etkinlikler başta olmak üzere, fakülte ile ilgili önemli tüm gelişmelerden haberdar olmak için if.uskudar Instagram hesabını takip edebilirsiniz.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi İbrahim Karahasan, “Defin” adlı eseriyle Uluslararası Altın Portakal Film Festivali Öğrenci Filmleri Yarışması’nda finale kalma başarısı gösterdi.1964 yılından beri gerçekleşen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde finale kalan filmler belli oldu. 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin öğrenci filmleri yarışmasında finale kalan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi İbrahim Karahasan, “Defin” isimli filmiyle birincilik için yarışacak.
Bu yıl 31.'si düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Ayşenur Ateş ve İbrahim Karahasan, “Taş” ve “Meçhul” adlı filmleriyle, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nda finale kalma başarısı gösterdi.31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması'nda finale kalan 26 film açıklandı. 201 aday arasından seçilen bu yapımlar, Arzu Görgülü, Özgür İpek ve Seher Şeylan'ın yer aldığı ön jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucuna göre Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Ayşenur Ateş ve İbrahim Karahasan’ın filmleri “Taş” ve “Meçhul”, Deneysel Film Kategorisi’ndeki 5 film arasında finalde yer aldı. Son değerlendirme Seçici Kurul tarafından 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana’da yapılacak.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği etkinlikte öğrencilerin hazırladığı filmlerden bir seçkinin gösteriminin ardından, mezun öğrencilerin de katıldığı yaz partisi düzenlendi.Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, yaz mevsimini etkinliklerle karşıladı. Bölüm öğrencilerinin belgesel ve kısa filmlerinden oluşan eserlerin Fuat Sezgin Konferans Salonu’ndaki gösteriminin ardından, İletişim Fakültesi bahçesinde yaza merhaba partisi düzenlendi. İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran Doğan, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kabaş, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karadoğan, Dr. Öğr. Üyesi Sercan Kule ve Dr. Arş. Gör. Besna Ağın’ın yanı sıra mezun öğrenciler de etkinlikte yer aldı.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile Sinema Kulübü’nün ortak etkinliği olan “Film Arası”, Eflatun Adam Salonu’nda film gösterimi ve iletişim fakültesi bahçesindeki söyleşinin ardından sona erdi.Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ve Sinema Kulübü’nün birlikte düzenlediği etkinlikte ilk olarak “The Shining” filminin gösterimi yapıldı. Filmin ardından iletişim fakültesi bahçesinde Beykent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ulaş Işıklar ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Doç. Dr. Cem Tutar, filmin okumasını gerçekleştirdi. Etkinliğe iletişim fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı, Dr. Öğr. Üyesi Nejla Polat, Öğr. Gör. Özgül Öztürk katıldı.Etkinlik Doç. Dr. Ulaş Işıklar’a teşekkür belgesi verilmesinin ardından sona erdi.
Üsküdar Üniversitesi Ana Sponsorluğu’nda ve Fotospor’un iş birliğiyle başlatılan “Spor Gazetecileri Yarışıyor” isimli yarışma programının ödül töreni Üsküdar Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşti. Yarışmanın birincisi İletişim Fakültesi mezunu Elif Aksu, birincilik belgesini Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’den aldı.Üsküdar Üniversitesi ve Fotospor iş birliğiyle yapılan spor gazetecileri yarışmasının kazananı Elif Aksu, Senato Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde birincilik belgesini Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’den aldı. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Yeni Medya İletişim (İngilizce) Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz ve ünlü spor spikeri Derya Oruçoğlu’nun yer aldığı tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Üsküdar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema 4. Sınıf öğrencilerinin 2023-2024 Bahar Dönemi mezuniyet proje sunumları Fuat Sezgin Konferans salonunda 2 gün süren bir programla gerçekleştirildi.Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri mezuniyet projesi sunumlarını yaptı. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı, Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kabaş ve Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran, mezuniyet projesi sunumlarının jürisinde yer aldı. 2 günlük program boyunca öğrencilerin televizyon programları, kısa filmler, belgeseller ve video içerikleri izlenerek değerlendirildi. Sunumu gerçekleştirilen projeler arasında Defin, Echoes, Destan’da Ev Tadı, Balıkçı Alaattin, Bir Dizi Eleştiri, Genç Ruhlar Büyük İşler ve Bir Masalla Yüzleşmek yer aldı.2 gün boyunca kısa film, belgesel, TV programı, video içerik ve podcast formatında toplam 21 projenin sunumu gerçekleştirildi. Bu yıl gerçekleştirilen projelerde, öğrencilerin trendleri yakından takip ederek sosyal medya platformları için dikey formatta içerik üretimine yöneldiği dikkat çekti. Stadyum Hikâyeleri, Z Trend gibi projeler dikey formatta üretilen içerikler arasında yer aldı.Öğrencilerin mezuniyet projelerinin danışmanlığını da yapan jüri üyeleri, diğer jüri üyelerine projelerin yapım süreçleriyle ilgi bilgi paylaşımında bulundu. Öğrencilerin başarılı çalışmalarının yer aldığı proje sunumları jüri üyelerinin puanlamalarıyla sona erdi.
Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM)’in düzenlediği “Benim Eserim 5” yarışmasının ödül töreni, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.SETEM’in düzenlediği yarışma, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen ödül töreni ile son buldu. 350 senaryonun başvurusunun yapıldığı yarışmada 3 senaryo ödül almaya hak kazandı. Moderatörlüğünü ünlü oyuncu Gülsen Tuncer’in yaptığı etkinliğe, SETEM Başkanı ve yönetmen Mehmet Güleryüz, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, ödül kazananlar ve öğretim öğretim üyeleri katıldı.Mehmet Güleryüz: “Telif bilincinin oluşması önemli”Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Mehmet Güleryüz, telif haklarının önemine vurgu yaptı. Güleryüz, “Telif hakları konusunda bilgi sahibi olmak gelecekte öğrencilerin de işini kolaylaştıracak. Üsküdar Üniversitesi öğrencileri bu konuda bizlerle birlikte projelerde yer alıyor ve bu anlamlı. Onların sürece dahil olmaları ve kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Bundan dolayı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Doç. Dr. Esennur Sirer’e çok teşekkür ederim. Ayrıca ev sahipliğinden ötürü Üsküdar Üniversitesi’ne de teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Telif hakları iletişimin her alanında karşımıza çıkıyor”Telif haklarının günümüzde edebiyat, sinema, müzik, televizyon, resim, fotoğraf gibi alanlarda büyük ölçüde yerleşmiş durumda olduğunu, bunda hem 1951 yılında çıkarılan 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun hem de SETEM gibi meslek kuruluşlarının çok büyük payı olduğunu söyledi. Süleyman İrvan konuşmasında yeni bir sorun alanına da değindi: "Ben bugün yeni bir sorun alanına da dikkat çekmek istiyorum. Yapay zeka telif hakları konusunda da ciddi bir sorun alanı olarak karşımıza çıkacak gibi. Birincisi yapay zeka tarafından üretilen eserler konusunda ne yapacağımız belli değil. Yapay zeka programları ile müzik yapmak, şarkı yapmak, şiir yazmak, roman yazmak, hikaye yazmak, köşe yazısı yazmak, haber yazmak, velhasıl her tür eser üretmek mümkün hale geliyor. Hukuksal olarak bu eserlerin sahibinin kim olacağı, kimlerin hak iddia edeceği meselesi var. İkincisi, yapay zeka insan sesini taklit edebiliyor. Bu durumda örneğin vefat etmiş bir sanatçının sesinden okutulan bir müzik eserinde telif hakları sorunu nasıl çözülecek? Bugün henüz öngöremediğimiz başka sorunlar da ortaya çıkacak. Kısacası meslek örgütlerinin yapay zeka konusunu gündemlerine almalarında yarar olduğunu düşünüyorum." Prof. Dr. Süleyman İrvan konuşmasına şöyle devam etti: “Telif hakları meselesi gazetecilik açısından da önemli ama yeterince özümsenmiş bir konu değil. 5846 sayılı kanunun 36. Maddesinde gazeteciliğe atıf yapılıyor. Bu madde hiç değişmeden günümüze kadar geldi. Maddeyi özetleyecek olursak, bir yayın kuruluşunun haber ve köşe yazılarından alıntı yapılabilir ancak haber ve yazının tamamının kopyalanması kabul edilemez. Alıntı yapılmışsa kaynak gösterilir. Ben gazetecilik alanında telif hakları meselesinin 'Adil Kullanım' kavramı çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”Etkinlik, yarışmayı kazananlara ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
“Bir Film Projesi Nasıl Tasarlanır?” başlıklı Sine-Atölye etkinliği 11 Haziran Salı günü saat 14.00-17.00 arasında Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşecektir.ÜÜ Sinema Kulübü ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ortak etkinliği olarak gerçekleştirilecek olan etkinliğe, Yapımcı ve Senaryo Yazarı Orhan Koçak ve Yapımcı Uğur Deniz Terzioğlu katılacak. Atölye sonunda öğrenciler “Sunum Dosyası” ve “Bütçe Hazırlanması” konu başlıklarının altında yer alan farklı konular hakkında ve bir film projesi hazırlığının aşamaları hakkında bilgi sahibi olacaklar. Not: Atölye etkinliği 14:00-17:00 arasında Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Öncesinde saat 12:00-13:00 arasında SETEM’in ödül töreni Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile yine Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekletirilecektir. Etkinlik adı: Sine-Atölye: “Bir Film Projesi Nasıl Tasarlanır?”Tarihi: 11.06.2024Saat: 14.00 - 17.00Yer: Fuat Sezgin Konferans SalonuKonuk: Yapımcı ve Senaryo Yazarı Orhan Koçak ve Yapımcı Uğur Deniz Terzioğlu*Etkinlik Üniversitesi Kültürü dersi kapsamındadır.Not: Etkinlikler başta olmak üzere, fakülte ile ilgili önemli tüm gelişmelerden haberdar olmak için if.uskudar Instagram hesabını takip edebilirsiniz.
Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlediği "Başka Bir Roman" belgesel film gösterimi ve Yönetmen Murat Ocak ile söyleşi, 7 Mayıs Salı günü saat 12.00'da A Blok -1. Kat, Derslik 13'de gerçekleşecek.Etkinlik adı: Başka Bir Roman Belgesel Film Gösterimi&Yönetmen ile SöyleşiTarihi: 07.05.2024Saat: 12.00Yer: A Blok -1. Kat, Derslik 13Konuk: Murat Ocak*Etkinlik Üniversitesi Kültürü dersi kapsamındadır.Not: Etkinlikler başta olmak üzere, fakülte ile ilgili önemli tüm gelişmelerden haberdar olmak için if.uskudar Instagram hesabını takip edebilirsiniz.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü TRT’den ses tasarımcısı Erim Savaş’ı konuk ediyor.Etkinlik 22 Mart Cuma günü 11.00’de Güney Yerleşke C Blok TV Stüdyosu’nda gerçekleştirilecek. Etkinlik Üniversite Kültürü dersi kapsamında olup tüm öğrencilerimiz davetlidir.Erim Savaş kimdir?İstanbul doğumlu Erim Savaş öğrencilik yıllarında 17 yaşında sektörde çalışmaya başladı. 17 yılda sektörde sayısız reklam filmi, Melekler Korusun, Muhteşem Yüzyıl, Sakarya Fırat, Fatih Harbiye, Ufak Tefek Cinayetler gibi reyting rekortmeni bir çok televizyon dizisi ve sinema filminde ses şefi, ses teknisyeni ve operatör olarak yer aldı. Çekirdekten yetişen Savaş sektörün aranan sesçilerinden biridir. Savaş kariyerine TRT’de devam etmektedir.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü “Yüzyılımdaki Cumhuriyet” belgeselinin gösterimi ve belgeselin yönetmeniyle söyleşi etkinliği gerçekleştirecek. Etkinlik 19 Mart 2024 Salı günü 12.00'de Güney Yerleşke A Blok -1. Kat 13 numaralı derslikte düzenlenecek. Belgeselin yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay'ın katılımıyla gerçekleşecek etkinliğe tüm öğrenciler davetlidir.Not: Etkinlik Üniversite Kültürü dersi kapsamındadır.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü önemli bir etkinliğe imza atıyor. 5 Mart 2024 Salı günü saat 13.00’te Yönetmen Erinç Durlanık ve ekibi İpekyolu Film Festivali’nin 1.’lik ödülünü alan “Satışçının Bir Günü” adlı kısa filmlerinin gösterimi yapacaklar. Ardından da söyleşi gerçekleştirilecek.Üniversite Kültürü II dersinin kapsamında da yer alan bu etkinliğe fakültemizin tüm öğrencileri davetlidir.
Üsküdar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer ve bölüm öğrencileri, Uluslararası İpekyolu Film Festivali’nin atölye etkinlikleri ve ödül töreni organizasyonuna destek verdi.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle SETEM (Sinema ve Televizyon Eseri sahipleri Meslek Birliği)’in organize ettiği ve bu yıl on birincisisi düzenlenen İpekyolu Film Festivali’nde, İpekyolu coğrafyasından seçilen ulusal ve uluslararası kategorilere sahip filmlerin gösterimi yapıldı. Bununla birlikte festival kapsamında yönetmen ve oyuncu atölyeleri de gerçekleştirildi. Bölümün dış paydaşı SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz, Beyoğlu Atlas Sineması’nda düzenlenen ödül töreninin organizasyonunda görev alan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine teşekkür etti ve sonraki yıllardaki iş birliklerinin devam edeceğini söyledi.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer ve bölüm öğrencileri düzenledikleri etkinlikte, bu yıl on dördüncüsü düzenlenen TRT Uluslararası Belgesel Günleri’nde dünya çapında belgesel filmleri izledi, söyleşi ve atölyelere katıldı.Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen TRT Uluslararası Belgesel Günleri 14-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti. “Köklü izler, güçlü hikayeler” temasıyla sunulan TRT Belgesel Günleri’nin dört günlük takvimi boyunca, ödül kategorilerinde yarışmaya başvuran belgesellerden özel bir seçki seyircilerle buluştu. Üslüdar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Esennur Sirer, bölüm öğrencileriyle birlikte etkinliği takip etti. Sirer ve öğrenciler, film gösterimlerinin ardından gerçekleşen yönetmen söyleşileri ve atölye çalışmalarına katıldı.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Sinema Kulübü tarafından ortak gerçekleştirilen film arası etkinliğinde Z (Ölümsüzlük) filmi gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından Doç. Dr. Cem Tutar filmi değerlendirdiği konuşmasını gerçekleştirdi.Doç. Dr. Cem Tutar: “Uluslararası ölçütlerde politik bir film”Herkesin filme farklı perspektiflerden ya da paradigmalardan bakabileceğini söyleyen Cem Tutar, “Fransa’da ünlü Sinema Defteri Dergisi’nde yazılan makale de filmler de kategorilere ayrılıyor. Bu kategorilerde ideolojik asimilasyonlara karşı koyan ve ideolojiye doğrudan saldıran filmler politik filmler olarak adlandırılıyor. Bu bağlamda bakılınca bu film de tamamen politik bir film" dedi. Filmle bağlantılı olarak devlet mekanizması ve biyopolitik bir makine olarak modern devletin işleyişine dair bilgiler de aktaran Tutar, “Biyopolitik bir makine olarak modern devletin bir temsilini görüyoruz Z filminde. Devletin işleyişi içerisindeki uzman gurupların ideolojik nosyonunu görüyoruz. Basının susturulmaya çalışılması, senatörün suikastına karşılık siyasi alandaki uzmanlar, asker, alandaki polis şefleri… Hepsi uzman bilgisi dahilinde var olan toplumsal sistemi yeniden üretmek üzere orada bulunuyorlar’’ şeklinde konuştu.Etkinlik Doç. Dr. Cem Tutar’ın kitap tavsiyeleri ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri ve dış paydaşlarının katılımıyla ortak bir toplantı düzenledi.Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün akreditasyon çalışmaları kapsamında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Doç. Dr. Cem Tutar, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karadoğan, Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kabaş, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran Doğan, Arş. Gör. Besna Ağın Ergün ile dış paydaşlardan TİAK temsilcisi Dursun Güleryüz, Seyyah Kitap Kurucusu Rıza Oylum, File Prodüksiyon’dan Dursun Eker, Kafa Radyo Yayın Koordinatörü Bülent Baygül, MFY Art Media Kurucusu Fırat Yarar, Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) yönetim kurulu üyesi Orhan Koçak bir araya geldi.Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencilerine Dış Paydaşlardan Staj İmkânıRadyo, Televizyon ve Sinema Bölümü dış paydaşları 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi için Üsküdar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden stajyer alımı yapacaklarını bildirdiler. Dursun Eker File Prodüksiyonda çalıştırılmak üzere 10 stajyer; Bülent Baygül de Kafa Radyo’da çalıştırılmak üzere 2 stajyer alacaklarını bildirdi. Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) yönetim kurulu üyesi Orhan Koçak halihazırda 4 bölüm öğrencisinin 11. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali’nde stajlarını başarılı bir şekilde yapıyor olduklarını belirtti.Toplantı, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer’in dış paydaşlara katılım ve desteklerinden ötürü teşekkür etmesiyle sonlandı.
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri ve mezun öğrenciler değerlendirme ve geleneksel çay simit buluşmalarının planlanması için bir araya geldi. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda mezun öğrencilerden çalıştıkları yerlerle ilgili bilgi istendi.Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünün akreditasyon çalışmaları kapsamında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer, Doç. Dr. Cem Tutar, Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karadoğan, Dr. Öğr. Üyesi Denizcan Kabaş, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran Doğan, Arş. Gör. Besna Ağın Ergün ve Arş. Gör. Yezdan Çelebi ile mezun öğrenciler; Nurbanu Erdönmez, Furkan Tekkanat, Hazal Göksun, Salih Doğan, Serpil Ulfaz, Tunahan Turan, Berk Eryiğit, Nöyfel Tak, Sevde Tüfekçi bir araya geldiler.Toplantıda mezunlardan çalıştıkları yerler ve pozisyonları hakkında bilgi vermeleri istendi. Mezunlarla yapılacak olan Mezun Buluşmaları ve Sektörel Deneyimler etkinliklerin planlanması için bir veri havuzu oluşturulmaya çalışıldığı ve bunun bölüm mezunlarıyla temasların arttırılmasında ne denli önemli olduğu belirtildi.Gelenekselleşmesi planlanan çay-simit buluşmalarının ilkinin 2023-2024 güz döneminde yapılması kararlaştırıldı.