Enkazda gece – gündüz demeden görev alan kahramanlardan biri…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığında SKS Uzmanı olarak görev yapan Selman Utku, “Kamp Ateşi Türkiye Arama ve Kurtarma Derneği” ile birlikte gönüllü olarak deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında bulunuyor. Hala bölgede olan Utku, çalışmalarına aralıksız devam ediyor…

Üsküdar Üniversitesi SKS uzmanlarından Selman Utku, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta 7,68 ve Gaziantep’te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremden sonra “Kamp Ateşi Türkiye Arama ve Kurtarma Derneği” ile birlikte gönüllü olarak deprem bölgesinde faaliyette bulunmaya başladı. Arama kurtarma çalışmalarında, Utku’nun da arasında bulunduğu 8 kişiden oluşan ekip, enkaz altından 14 vatandaşımızın kurtarılmasında büyük rol oynadı.

Hatay’da birçok farklı bölgede arama kurtarma çalışmasında yer aldı

11 ilde etkili olan ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremler sonrası enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak amacıyla gönüllü olarak arama kurtarma ekibinde yer alan Utku, depremden oldukça fazla etkilenen bölgelerden biri Hatay’da enkaz altındaki canların kurtarılması için günlerdir gece gündüz demeden sahada mücadele eden kahramanlardan biri.

Kamp Ateşi Türkiye Arama ve Kurtarma Derneği aracılığıyla afet bölgesinde çeşitli bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Utku; Hatay’ın, Reyhanlı, Samandağ, Altınözü, Kırıkhan, Terzihöyük Köyü, Odabaşı Mahallesi, Akevler Mahallesi ve Rönesans Rezidans konumlarında yardım çalışmalarında bulundu.

Gece – gündüz demeden enkaz bölgesinde çeşitli faaliyetlerde bulundu

Depremin ilk günlerinde arama- kurtarma çalışmalarında yer alan Utku, ilerleyen günlerde ekip lideri olarak Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen yardımları düzenleyip, ihtiyacı bulunan köylere dağıtımının sağlanmasında yer aldı. Geceleri ise ilerleyen saatlerde doğrulanmış bilgiler dâhilinde yıkılan binaların enkaz çalışmalarındaki arama kurtarma faaliyetlerine devam etti.

14 kişiyi enkazdan kurtardılar… 

Utku, kendisinin içinde bulunduğu 8 kişilik ekip ile birlikte toplam 14 vatandaşımızı enkazdan sağ çıkardı. Enkaz altından çıkarılan depremzedeler arasından en mucizevi olan ise afetin 92’inci saatinde, Fransız arama kurtarma köpeklerinin yardımı ile birlikte, Hatay’ın Cebrail Mahallesinde enkaz altında kalan anne ve 2 yaşındaki bebeği 9 saatlik çalışma sonucunda kurtarılmasıydı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)